CE TEAPA NE-A TRAS UN BRAILEAN!

Un administrator este suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.600.000 de lei şi că şi-ar fi însuşit din birou altfelcasieria firmei 1.895.394 de lei

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din Brăila, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Cel în cauză este suspectat că în perioada ianuarie – iunie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Buzău ce are ca obiect de activitate comercializarea cu ridicata de echipamente de birou, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei facturi emise de societăţi comerciale tip „fantomă” în valoare de 2.910.200 lei, reprezentând operaţiuni fictive.

Aceste operaţiuni ar fi avut drept consecinţă diminuarea masei impozabile şi sustragerea de la plata TVA în sumă de 698.448 de lei.

De asemenea, în perioada iunie-august 2011, ar fi comercializat mărfuri în valoare de 2.364.822,21 de lei fără să înregistreze veniturile realizate, consecinţa fiind sustragerea de la plata unui impozit pe profit şi a TVA în sumă de 905.860 de lei.

Brăileanul mai este suspectat că şi-ar fi însuşit din casieria societăţii şi ar fi folosit în interes personal suma de 1.895.394 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings