CARDURI DE BENEFICII IN LOCUL TICHETELOR DE MASA

Tichetele de masă primite în prezent de către două milioane de angajaţi din România ar putea fi înlocuite cu carduri tichetede beneficii prin care aceştia pot achita contravaloarea alimentelor, potrivit unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputaţilor, care urmează să fie promulgat în zilele următoare.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucrătoare, iar un angajat nu poate, potrivit legii, să folosească mai mult de două tichete pe zi. Odată cu propunerea legislativă de modificare a legii care stă la baza emiterii de tichete de masă (legea 142/1998), această prevedere este eliminată, titrează Ziarul Financiar.
Astfel, un angajat care va avea un card în loc de tichete de masă va putea folosi şi fracţiuni din valoarea unui tichet.
În prezent, în cazul tichetelor de hârtie, angajaţii nu pot primi rest în bani în cazul în care cumpără alimente care nu acoperă în totalitatea valoarea tichetelor.

„Cardurile de masă vor reprezenta o opţiune utilă atât pentru salariaţi, cât şi pentru angajatori, opţiune care va exista în paralel cu tichetele pe suport de hârtie”, a spus Pierre Gagnoud, directorul general al companiei emitente de tichete Edenred România. Proiectul urmăreşte „digitalizarea” tichetelor de hârtie, dar cele două variante – tichetele pe suport de hârtie şi cardurile – vor funcţiona în paralel, mai relatează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings