CAND “OILE” ISI CER TAINUL DIN INVATAMANT…

La inceputul lunii, colegii de la Sansa Buzoiana au prezentat cazul unui fost director de liceu care tine mortis sa revina pe functie desi are un dosar extrem de voluminos. Desigur, dosarul nu are nicio legatura cu cei care se bat cu pumnii-n piept si spun ca vor un invatamant de calitate. Si o paranteza: multi dintre pugilistii nostri dragi si alesi n-au prea avut dragoste de carte…

Revenind la dosar, punctam doar cateva elemente:

1.Liceul agricol Buzau, pe perioada directorului Apostol a pierdut aproape 400 de elevi ( de la 1275 s-a ajuns la 880)

2.Utilajele agricole ale liceului au fost inchiriate , iar banii nu ar fi ajuns in bugetul scolii

3. Angajari de personal fara obiectul muncii:instructor pe camion cu remorca, in coditiile in care scoala nu detine un astfel de autovehicul.

4.Lucrarile agricole de pe suprafetele detinute de scoala s-ar fi efectuat cu cheltuieli duble fata de cele normale

 

Am prezentat doar cateva elemente ce pot constitui “materie prima” pentru organele de cercetare penala. Si, in mare, cam aceasta a fost activitatea manageriala desfasurata de Marius Apostol pe vremea cand se afla la Liceul agricol din Buzau.

Acest sistem managerial este sustinut frenetic de unii dintre mai marii judetului nostru. Nu stiu daca asa vad ei modul de pregatire a viitorilor oameni de agricultura. Spuneam ca presiunile de repunere pe functie a directorului Apostol au ajuns la apogeu. Motivul? In niciun caz unul legat de proverbul romanesc “Carte multa  nu se cere, prost sa fii sa ai putere!”

Unul dintre consilierii care a trecut cu “turma”in tabara PSD ar fi impus drept conditie de sustinere tocmai…repunerea pe functie a lui Apostol. In caz contrar, revine la prima dragoste…desi e greu de crezut ca  poate risca functia unui alt membru al familiei.

Revenind la camionul cu remorca, nu putem sa nu facem referire la teribilul accident provocat pe o autostrada din Grecia de un sofer roman. Probabil, soferul roman a fost pregatit intr-o institutie de invatamant care pregatea elevii precum cea de la Buzau… pe vremea lui Apostol.

(Vom reveni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings