C.L. A APROBAT DEMITEREA PRIMARITEI

La sedinta de vineri a consiliului local Movila banului, alesii locali au aprobat initierea unui referendum pentru demiterea primaritei Frusina Ghinea. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi.

Picatura care a umplut paharul rabdarii consilierilor locali, dar si a cetatenilor comunei, este ultima isprava a primarului Frusina Ghinea, care a dat cu piciorul unei finantari europene, prin Programul Operational Regional, in valoare de 1,250 milioane lei (12,5 miliarde lei vechi sau aproximativ 281.000 euro), bani necesari reabilitarii scolilor din Movila Banului si Limpezis, ai carei elevi invata, de mai bine de sapte ani, in caminele culturale din cele doua sate.

Revolta consilierilor locali, cat si a directorului scolii, profesorul Paul Dumitru, este cu atat mai mare cu cat, sustin acestia, fara a tine cont de culoare politica, s-a muncit pe branci, din aprilire si pana in octombrie, pentru acest proiect care ar fi putut rezolva problema localurilor celor doua scoli. Ei o acuza pe Frusina Ghinea ca, fara stirea lor, a trimis, pe data de 24 octombrie, catre organismul intermediar al Programului Operational Sectorial, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, o adresa prin care instiinteaza ca ,,solicitantul Comuna Movila Banului doreste renuntarea la la cererea de finantare aferenta proiectului din cauza problemelor de ordin tehnic care ar conduce la dificultati de implementare a acestuia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings