BOSCODEALA, LUPTA VIETII

 Primarul buzoian incearca sa castige regiunea de Sud-Est infruntandu-i pe Nicuşor Constantinescu (Constanţa) şi Marian Oprişan (Vrancea)

4.999 de delegati din intreaga tara se reunesc, astazi si maine, la Bucuresti, in Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat,bosco principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea unei noi conduceri a formatiunii, pana la scrutinul din 2016, precum si modificarea Statutului PSD.

Evenimentul va avea loc sub genericul “120 de ani de social-democratie in Romania”. Congresul este precedat de dezbateri pe ateliere organizate vineri dimineata de Departamentele PSD pe modelul “guvernului din umbra”, la acestea urmand sa fie prezenti ministri de resort, dar este asteptat si premierul Victor Ponta. Inaintea Congresului PSD, care se va desfasura la Sala Palatului, va avea loc Consiliul National al partidului.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, fara niciun fel de emotie, ar urma sa fie reconfirmat in fruntea formatiunii. Si-a inscris candidatura la functia de presedinte al PSD si Andrei Alexandru, membru al organizatiei sector 2 a partidului, fost consilier al lui Nicolae Vacaroiu, care a mai candidat pentru aceasta functie si la Congresul din 2010.

Congresul PSD va desemna opt vicepresedinti pentru viitoarele regiuni de dezvoltare si va stabili opt vicepresedinti la nivel national.
De departe, ciocnirea cea mai spectaculoasă va fi cea dintre Nicuşor Constantinescu (Constanţa) şi Marian Oprişan (Vrancea).Cei doi candidează pentru poziţia de vicepreşedinte al regiunii Sud-Est, în condiţiile în care, acum circa o lună, Oprişan i-a suflat lui Constantinescu poziţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Pentru ca ciocnirea să fie şi mai spectaculoasă, a apărut şi un al treilea candidat pentru regiunea de sud-est: Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului. Cand doi se bat, al treilea castiga. Dintre cei trei candidati, doi presedinti de consiliu judetean si un primar, Boscodeala are cele mai mari sanse. Nu pentru ca este de-l nostru, ci pentru ca este mult mai cerebral, mai rezervat in declaratii, iar ca om, extrem de sufletist. Pe de alta parte, pe perioada alegerilor, a stiut sa se impuna fara probleme pastrand o doza suficienta de demnitate umana. Pentru partid, in general, si, pentru Buzau,  in special, Boscodeala  ramane de departe cea mai buna alegere. Asteptam cu interes ce se-ntampla la congres.
Cinci locuri in viitorul Birou Permanent National apartin Organizatiei de femei a partidului. Se va adopta, cel mai probabil, infiintarea functiei de presedinte executiv, functie pentru care ar urma sa candideze vicepremierul Liviu Dragnea.

In urma modificarii statutului in cadrul Congresului PSD, secretarul general al PSDva fi numit si validat de Comitetul Executiv, la propunerea presedintelui PSD. Cel mai vehiculat nume pentru aceasta functie este deputatul Andrei Dolineaschi, presedinte al Organizatiei PSD Botosani.

Privacy Policy Settings