BISOCENII SI BRAIESTENII POT FI MULTUMITI…

….LA FEL SI TURISTII DE PRETUTINDENI

Consiliul Județean Buzau, in sedinta de joi, a aprobat două proiecte de hotărâri prin care sumele alocate reabilitării a două drumuri județene extrem de importante, din zona de munte a județului, au fost majorate astfel încât cele două proiecte să poată continua fără probleme. Mai exact, reabilitarea celor două drumuri costă cu peste 60 de milioane de lei mai mult decât investiția anunțată inițial. Vestea bună este că banii vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Două drumuri județene din zona de munte a Buzăului, extrem de importante atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru dezvoltarea turismului local au primit bani în plus pentru ca reabilitarea lor să poată continua fără probleme. Este vorba despre DJ 204C, km 60+000-84+500, Limita Județ Vrancea – Bisoca – Sărulești – Vintilă Vodă, judeţul Buzău” și DJ 203L 29+400-50+000, Cozieni-Bozioru-Brăiești”.

În total 45 de kilometri pe care se va putea circula în condiții decente și pentru care a fost necesară suplimentarea bugetelor anunțate inițial cu 46, în cazul DJ204C, respectiv 15 milioane de lei pentru DJ 203L.

” Necesitatea actualizării și recalculării Devizului General pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 204C, km 60+000-84+500, Limita Județ Vrancea – Bisoca – Sărulești – Vintilă Vodă, judeţul Buzău” a apărut ca urmare a aplicării prevederilor art.71 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice şi a unor măsuri fiscalbugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, a contractării lucrărilor suplimentare apărute ca necesar a se executa urmare adaptării proiectului tehnic la condiţiile din teren și necuprinse în contractul inițial precum și încheierii tuturor procedurilor privind achiziția publică a contractelor de prestări servicii și lucrări”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii județeni.

Astfel, după suplimentări, investiția totală pentru reabilitarea Drumului Județean 204C a ajuns la 144 de milioane de lei, în timp ce suma cheltuită pentru reabilitarea Drumului Județean 203L a ajuns la 95 de milioane de lei. Vestea bună este că aceste sume au fost accesate prin Programul Național de Dezvoltare Locală astfel că, deși au fost aprobate aceste suplimentări, Consiliul Județean va suporta din bugetul propriu doar 3,5 milioane de lei, pentru ambele proiecte.

”În urmă cu puțin timp s-a dat o ordonanță de Guvern ca să putem actualiza prețurile din contractele pe care le avem, după creșterea aberantă a materialelor de construcții. Trebuia să ne grăbim pentru că am primit circulara de la Ministerului Dezvoltării și Ministerul Finanțelor cu proiectele pe care le avem prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Ați observat sunt drumuri pe care le avem în execuție. Noi am dat această hotărâre. Este vorba despre drumul județean pe care îl avem în execuție de la Cozieni până la Brăiești, și drumul județean Vintilă Vodă la Bisoca. Noi vom transmite Ministerului Dezvoltării și vreau să anunț că suplimentarea, 90% din sumă, vine de la Ministerul Dezvoltării, fiind un program pe fonduri naționale. Bineînțeles că vom ajusta și cofinanțările și le vom aduce la normalitatea zilelor noastre”, a explicat Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings