„BIGIU BATE TOBA…”

“Eu aştept de un an şi jumătate ca şi colegii noştri de la PDL să vină cu un proiect, cu o propunere pentru măcar o localitate din Buzău. Aşa ceva nu s-a întîmplat. Aţi fost la şedinţa de Consiliu, au fost cîteva puncte foarte importante, planul de achiziţii, programul de drumuri unde nici măcar nu au votat, nu au venit nici să spună, domnule, poate nu sînt de acord cu drumul de la Pănătău la Colţi, că nu se interesează să deschidem accesul către Muzeul Chihlimbarului, dar ne interesează să facem în nu ştiu ce comună. Nu au venit cu aşa ceva, doar nu au votat nici dînşii nici colegii de la PP-DD. Vorbim de o alianţă? O alianţă cu cine? Întotdeauna cînd au fost anumite proiecte mai importante s-au abţinut sau au votat împotrivă, dar nu pe un vot justificat”, spunea preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, in urma sedintei Consiliului judetean din data de 28 februarie 2014.

Acum, dupa mai bine de opt luni, situatia ramane neschimbata. Tot ceea ce inseamna proiect important la nivel de judet, dupa sedinta de C.J. ramane tot in faza de proiect. Si asta pentru ca unii consilieri motiveaza ca au sedinta de C.A., altii merg la inmormantare ori pe altii ii intereseaza doar inmormantarea judetului.

Daca ar fi sa dam timpul inapoi si sa revenim in” Epoca Mocanu”, am gasi proiecte de extrema urgenta amanate la infinit. Unul dintre ele se refera la Maternitate. Hotararile s-au amanat, iar Maternitatea trebuie sa se mai nasca inca odata. Exemple sunt multe, insa, din cauza unor tembeli, buzoienii nu trebuie sa sufere. Politica-i politica, administratia si treburile judetului reprezinta cu totul si cu totul altceva.

Presupunand ca presedintele Bigiu ramane in PNL, partidul in care a crescut si prin care s-a propulsat si, in continuare, conduce Consiliul Judetean Buzau, functie pe care a fost ales in calitate de candidat USL cu sprijinul majoritar al PSD ar fi bine sa prognozam rezultatele. In atari conditii, fara sprijin PSD, fara sprijin PDL, fara sprijin PPDD, domnul Bigiu nu ar putea sa faca absolut nimic pentru judet. Nicio hotarare nu ar fi validata si, in cel mai rau caz, Consiliul Judetean ar putea fi dizolvat si s-ar ajunge la alegeri anticipate. In conditiile in care Bigiu trece la PSD (unde a trecut deja conform surselor noastre, dar si confirmarilor voalate ale liberalilor) atunci Consiliul Judetean functioneaza si vom vedea ca in judet se mai face cate ceva. Nu trebuie sa fim Preda necredinciosul. Nici nu trebuie sa ne gandim tot timpul la furaciuni ori la hotii. Asta este treaba altora.

Se tot spune ca politica poate fi inclusa in aria „prostitutiei”. Fiecare cu parerea lui. Important este ca politica, indiferent de categoria in care este inclusa, sa fie facuta in folosul cetateanului. Si daca buzoianul are de castigat, atunci Cezarul sa ramana cu ale lui, iar Bigiu sa faca politica judetului. Ceea ce se intampla la nivel de judet este valabil si la nivel de comuna unde primarii traiesc alaturi de sateni si nu de liberali, pesedisti, democrati ori pepededisti. Asta fiind situatia reala, apelul deputatului liberal George Scutaru ramane fara obiect: “Fac un apel către toţi primarii şi consilierii locali din judeţul Buzău să nu cedeze în faţa ameninţărilor şi promisiunilor cu care PSD îi presează să îşi părăsească partidele pe listele cărora au fost aleşi” Si dac e sa ne gandim la ce urmeaza in viitorul apropiat si deputatul George Scutaru ramane fara functie la Buzau.

Nu fac parte din categoria avocatilor lui Bigiu. Nici pe departe! Are el avocatii lui. Trebuie sa vedem ca in judetul asta se mai face cate ceva si nu satisfactia unora ca „Bigiu bate toba si Bigiu bate tare, s-auda toata lumea ca este pesedistul mare”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings