„BANCHERUL PARIS”, RETINUT PENTRU ŞANTAJ ŞI CĂMĂTĂRIE

Suspectul a fost prins în urma unui flagrant realizat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean santaj si camatarieBuzău, în colaborare cu ofiţeri ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă

                   Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut, la data de 29 noiembrie a.c., un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Buzău, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj. De data aceasta, suspectul de serviciu este „bancherul” Paris, nume destul de cunoscut in lumea cocheta buzoiana.

În ziua de 29 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul Criminalistic şi Serviciul de Acţiuni Speciale, în colaborare cu ofiţeri din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), au realizat prinderea în fragrant a suspectului, imediat după ce acesta a primit de la un alt buzoian (în vârstă de 50 de ani) suma de 500 de lei, reprezentând dobânda unui împrumut acordat anterior.

Poliţiştii au mai efectuat, în aceeaşi zi, două percheziţii la locuinţa bărbatului în vârstă de 45 de ani şi a mamei acestuia şi un control pe linie de investigare a fraudelor la un atelier al cărui administrator este un prieten al suspectului, în vârstă de 61 de ani, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte, chitanţiere şi înscrisuri.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Buzoianul de 45 de ani este suspectat că, în perioada martie 2012 – octombrie 2013, l-ar fi împrumutat pe bărbatul în vârstă  de 50 de ani cu suma de 2400 de euro şi i-ar fi „perceput” lunar o „dobândă” de 100%.

De asemenea, el mai este suspectat că ar fi recurs la ameninţări şi acte de violenţă atunci când cel împrumutat nu a mai plătit sumele pretinse drept dobândă şi pe cele aferente sumei împrumutate.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent de poliţişti, a rezultat că suspectul ar mai fi procedat în acelaşi mod în cazul altor cinci persoane.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva buzoianului în vârstă de 45 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

În ziua de 30 noiembrie, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.

După analizarea materialului probator, procurorul de caz l-a prezentat Judecătoriei Buzău, iar instanţa a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Totodată, prietenului acestuia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că ar fi desfăşurat activităţi de comerţ fără a fi autorizat şi fără a înregistra veniturile obţinute, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, prin aceasta sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings