AVRAMESCU “INTEAPA”, NEAGU LOVESTE CU “BAROSUL”

Miercuri, in plenul sedintei de Consiliu Judetean, consilierul Constantin Popa a solicitat lamuriri presedintelui Neagu vizavi de proiectul ce prevede investiții de 320.000 euro în reabilitarea mai multor obiective din Chișinău și din raionul Soroca, din Moldova. Presedintele consiliului judetean a raspuns prompt si a facut chiar un istoric al relatiilor dintre Buzau si Chisinau, a prezentat necesitatea realizarii investitiilor, sumele alocate.  Dupa expunerea presedintelui Neagu, consilierul judetean  Constantin Popa s-a aratat incantat de ceea ce insemna din punct de vedere istoric si ssentimental, atat pentru romani romani , cat si pentru fratii de la Chisinau, lucrarile executate si sustinute de catre Consiliul Judetean Buzau.

Aflat intr-un studiou al unui post local de televiziune, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, a semnalat relația ciudată pe care o au reprezentanții județului Buzău cu cei de la Chișinău, iar motivația înfrățirii dintre cele două administrații nu a fost suficientă încât să îl convingă pe deputatul buzoian de faptul că investițiile sunt motivate doar de acordurile existente. „Este evident faptul că, în momentul de față, PSD nu are nevoie de nimeni ca să creeze majorități, nici în Consiliul Județean, nici în Consiliul Local. Este evident că e o relație acolo ciudată, din punctul meu de vedere, cu domnul Ceban, cu primarul municipiului Chișinău. Este evident că degeaba vorbim noi despre această alocare de fonduri, inclusiv către acea mitropolie sau biserică din Chișinău, care s-a dovedit că îi este subordonată lui Kiril la Moscova (…) Văd că de fiecare dată există aceste vizite la Chișinău, deși Buzăul face parte din Uniunea Europeană. Nu ar trebui să ne ducem un pic spre Bruxelles dacă vrem să dezvoltăm orașul sau județul ăsta?”, a spus deputatul Avrămescu.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a organizat vineri o conferință de presă pentru a-i răspunde deputatului liberal. Vizibil deranjat de afirmațiile președintelui PNL Buzău, șeful CJ și-a căutat cu grijă cuvintele și cu multe pauze în vorbire, însă ironia nu a lipsit din răspunsurile sale.

Sătul de acuzații, președintele Neagu a declarat că afirmațiile deputatului liberal pun în pericol colaborarea dintre partide de la nivel local, iar dacă lucrurile vor continua în aceeași direcție, situația se va tranșa categoric. „Am văzut în ultima vreme că sunt tot felul de… oameni, unii chiar cred că sunt oameni politici sau politicieni, care, bineînțeles, vin să transmită anumite mesaje pentru cetățeni. Ce i-aș ruga eu – în speță, pe domnul președinte al Partidului Național Liberal, organizația județeană Buzău, domnul Avrămescu -, să țină cont de un lucru: dacă crede că mai este într-o alianță la nivel local cu Partidul Social Democrat (…) cred că dacă continuă așa se înșală amarnic (…) Domnul Avrămescu cred că se situează în afara alianței”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings