Avem opoziţie, avem valoare…

  Dupa reinscrierea in PNL a independentului  Constantin „Bebe” Ionescu, comentariile si calculele n-au incetat. Speculatiile la fel. Unii spuneau ca domnul consilier va veni cu o serie de membri noi din randul votantilor, altii ca deja a intrat panica in randul consilierilor locali din partea puterii pesediste, ca Toma jubileaza, iar Tescaru este ca si schimbat de la Compania de Apa, ceea ce ar insemna ca visul lui Tomita s-ar implini: l-ar urni pe ultimul mohican. Legaturile cu Compania de Apa au fost puse si pe seama prezentei in prezidiu a lui Dragomir Vasai, omul care imparte banii pe apa si canal. Pentru cei care nu stiu, economistul Dragomir Vasai este membru PNL cu state vechi, nu-i place sa iasa mot in fata, de fel fiind caracterizat de multa modestie.

 In ceea ce priveste derularea ostilitatilor in consiliul local, nimic nu se va schimba. In sustinerea afirmatiei pornesc de la ultima fraza a declaratiei facute de Constantin Ionescu: „De acum încolo va fi opoziţie, pentru că aşa este corect, şi una constructivă”. Este cunoscut faptul ca, inca de la prima sedinta de CLM, consilierul independent Ionescu a facut opozitie. Nu stiu daca a fost constructiva sau nu, cert este ca a facut opozitie documentata fiind singurul consilier care venea pregatit si in conostinta de cauza. Sa inteleg ca opozitia facuta pana acum nu a fost constructiva ?  Ca se bazeaza pe sprijinul colegilor consilieri liberali ? Sa fim seriosi!  Toti au interese, iar interesul personal primeaza celui de grup, darmite sa fie in folosul comunitatii. Si s-a vazut clar in aproape toate sedintele CLM. Doar prea slab de inger sa fii si sa nu observi cum unii dintre cei sase consilieri liberali ii „ridica mingea la fileu” primarului Toma, iar daca cineva intra mai tare in ei nu mai stiu cum ii cheama.

      Si daca tot vorbim de interese, trebuie sa spunem ca nici presedintele PNL, deputatul Cristinel Romanescu, nu are niciun interes sa-l supere prea tare pe primar. Sa nu uitam ca primarul are de impartit trei milioane de euro pentru sport, presedintele PNL se are sportul in sange, iar sangele… ii trece prin buzunare. Nu intru in amanunte, dar Romanescu ar pierde pe toate fronturile!

  Nici doctorul Zoican, presedintele organizatiei municipale a liberalilor nu trebuie sa se teama ca Ionescu ar putea sa-l lase fara scaunul de lider. Asta nu se va intampla, pentru ca proaspatul liberal nu ataca niciodata pe la spate, iar interesul pe care-l poarta este cu totul altul.

 A mai ramas un singur scaun pentru al carui ocupant unii sunt rosi de grija. Ati ghicit, este vorba de cel al lui Ionel Tescaru, directorul general al Companiei de Apa. Unii cred ca odata ajuns presedinte al CA din CA, Constantin Ionescu va face jocurile si Tescaru va zbura, astfel domnul primar, dar mai ales domnul Salcutan, ar zburda de satisfactie. Acest aspect este luat in calcul in mod eronat deoarece cheia seifului se afla la domnul Neagu, inca prieten cu domnul Toma, chiar daca nu se vede in public. Nu credeti ? Priviti cu atentie la cum se vor culege roadele din „Toamna Buzoiana”!

 

Si Caragiale ce spunea?« Jos reacțiunea! jos ciocoii! sus libertatea, egalitatea și fraternitatea! sus boborul! »

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings