ASTAZI, PROCESIUNEA DE FLORII

Astazi, sâmbătă, 8 aprilie, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, buzoienii sunt așteptați să participe la tradiționala procesiune de Florii.

În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 17.00 și se va desfășura pe următorul traseu: Parcul Crâng, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor, Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. În cadrul procesiunii se vor face două opriri: la biserica „Sfântul Spiridon” (bulevardul Nicolae Bălcescu) și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” (bulevardul Unirii), unde vor fi rostite ectenii și rugăciuni, se arată pe arhiepiscopiabzvn.ro.

Procesiunea se va încheia la Catedrala Arhiepiscopală în jurul orei 18.00, unde credincioșii vor fi întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care va citi rugăciunile de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învățătură.

Procesiunea de Florii reamintește credincioșilor de Intrarea Domnului în Ierusalim. Intrarea Domnului în Ierusalim este singurul moment din viaţa Sa pământească în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat, cu toate că a intrat în cetate  pe un asin, nu ca un stăpânitor. Cu dragoste față de oameni,  pentru că dragostea nu poate fi legată de stapânire și de tiranie.

Și pentru că atunci oamenii  din cetatea Ierusalimului l-au întâmpinat pe Mântuitor cu ramuri de finic, în Biserica Ortodoxă în această zi  se organizează procesiuni unde oamenii cu ramuri ramuri și flori „ies” în întâmpinarea lui Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings