APUNE DINASTIA”TUDORILOR” ?

Ultima campanie parlamentara a fost un fiasco pentru  buzoieni in general si pentru judetul Buzau in special. Nume de necunoscuti scosi la iveala pe post de ingerasi au acapart judetul si au incins o caracatita de mai mare frumusetea. Ei apareau ca niste sfinti in fata presei, in schimb, in spate, se jucau cu milioanele de euro agonisite constiincios pe carca romanilor.  In cele ce urmeaza vom prezenta o radiografie a faptelor asa cum s-au petrecut in realitate si nu cum au fost prezentate prin conferintele de presa. Cele prezentate in continuare constituie doar o infima parte din „realizarile” alesilor in judetul nostru.

 

Pe data de 30 iunie 2014, Directia Nationala Anticoruptie cerea aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenta. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie.

 

Surse ramnicene sustin faptul ca deputatul Holban primise, in luna septembrie 2013, 10.000 de euro de la un afacerist care se ocupa de agricultura pentru a interveni la „antifrauda” si sa-l albeasca pe afacerist. La vremea respectiva finantele erau conduse de Daniel Chitoiu, amic de zile mari cu Daniel Tudor, nasul lui Titi Holban.

Si fiindca tot vorbim de bani, aceleasi surse ramnicene sustin ca deputatul Holban avea de primit de la doi liberali buzoieni nu mai putin de 7(sapte ) miliarde de lei vechi, adica vreo 150.000 de euro.

 

În luna septembrie 2013, Guvernul a cerut Parlamentului să modifice legea de funcţionare şi organizare a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Unul dintre amendamentele propuse prevedea ca membrii din conducerea ASF să nu fie soţi, şi nici rude ori fini până la gradul al treilea cu membrii Parlamentului.

 

 

23.10.2013 Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Tudor, bosul care controlează sectorul asigurărilor-reasigurărilor, a anunţat că  demisioneaza din această funcţie, pentru a evita o eventuală situaţie de incompatibilitate în condiţiile în care soţia sa- Doina Anca Tudor, este senator PNL. Însă, Daniel Tudor deja a tras sforile în cadrul PNL şi a aranjat ca în locul său la ASF să fie pus chiar finul său, controversatul deputat PNL de Buzău, Titi Holban.

 

Tudor si-a creat, timp de 8 ani, o retea de influenta extraordinara in interiorul PNL si in jurul presedintelui Crin Antonescu. Odata ajunsa la putere in 2012, “La grande famiglia PNL Buzau” si-a inflitrat oamenii in structurile guvernamentale si locale. Iata care au fost alesii liberali la scrutinul parlamentar din 2012:
– George Scutaru, deputat colegiul 1, preşedintele PNL Buzău, membru al acestei formaţiuni din anul 2002, omul de legatura dintre Daniel Tudor si Crinn Antonescu.

 

-Titi Holban, deputat colegiul 3, finul lui Daniel Tudor

 

-Erland Cocei, deputat, colegiul 4, cumnatul lui Daniel Tudor

 

-Doina Tudor, soţia preşedintelui al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor.

 

La data de 25 februarie 2014, DNA cere urmarirea penala a fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat in dosarul ASF – Carpatica, potrivit unui comunicat al DNA. Sotia lui Daniel Chitoiu (director in ASF) si nasul sau, Dan Radu Rusanu (seful ASF) sunt deja urmariti penal in dosarul ASF – Carpatica Asig. Sper ca va amintiti de stenogramele publicate la vremea respectiva, stenograme in care se regaseau si numele lui Cristi Bigiu si George Scutaru.

 

In seara zilei de 25.02.2014, membrii Delegatiei Permanente a PNL au hotarat iesirea partidului de la guvernare transand astfel situatia din USL.

 

 

Pe data de 27.02.2014 deputatul Titi Holban pleaca din PNL si inscrie in UNPR, motivatia fiind aceea ca este suparat de ruperea USL. Adevarul este ca deputatul buzoian pierduse sprijinul politic al puterii de la nivel inalt si era incoltit de afaceristul ramnicean care voia rezolvarea problemei in schimbul celor 10.000 de euro. Pe de alta parte, Titi Holban nu stia ce sa mai faca pentru a-si recupera cei 150.000 de euro de la colegii liberali. Asa ca el intra in partidul lui Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de interne.

 

2 iulie 2014. Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban. In timpul dezbaterii cererii privind încuviinţarea arestării sale preventive, deputatul buzoian a sustinut că este nevinovat, că nu reprezintă un pericol public şi că de votul deputaţilor depind cariera şi soarta lui ca om.

16.iulie 2014. Economistul Titi Holban este deputat aflat in vacanta parlamentara, incercan sa se relaxeze pe unul dintre iahturile nasului Daniel Tudor.

 

IATA CE AVERE INVARTE NASUL TUDOR!
Potrivit declaraţiei de avere depusă de Doina Tudor la Senat, cei doi soții Tudor deţin 7 case de locuit şi 4 apartamente, situate în România- Snagov, Turcia, Belgia sau SUA. Nici la capitolul terenuri nu stau deloc rău, având 8 terenuri intravilane în suprafaţă de 40.000 mp, 15 ha de teren agricol şi 2.500 mp suprafeţe forestiere. Familia Tudor deţine şi două bărci cu motor, cumpărate în 2003 şi 2006, un skijet şi un motoscuter, un autoturism Toyota Hiace şi un BMW X5. Cu adevărat impresionante sunt şi conturile celor doi soţi, peste 25, făcute la bănci din România, Cipru, Turcia şi SUA. în total, în aceste depozite au adunat peste 3 milioane de euro.Evident, din “evidenţă” nu lipsesc nici bijuteriile şi ceasurile de lux, a căror valoare este estimată de senatoare la circa 100.000 de euro.

 

“La grande famiglia PNL Buzau”

 

Iata ce spunea Silviu Manastire, anul trecut, pe vremea cand lucra la Realitatea TV: <<Familiile politice au aceleasi tel: sa faca bani dar si sa acumuleze putere. Ceea ce vedem noi la televizor zi de zi este de fapt o scena de teatru, in spatele careia marile familii politice se lupta pentru suprematie. Increngaturile si legaturile dintre aceste grupari politice ies foarte greu la suprafata. Nu le vedem la lumina zilei. Din cand in cand, lupta dintre familiile politice se lasa cu victime, baronii si politicienii grei sunt bagati din ce in ce mai des la puscarie (acestea sunt adevarate executii politice, deloc intamplatoare). Atunci vedem cu adevarat fetele politicienilor si le intelegem mizele. O sa va prezint astazi cea mai puternica si discreta familie politica liberala care s-a format in jurul lui Crin Antonescu. Sa ne aducem aminte ca la inceputul anului a izbucnit scandalul de la autoritatea de supraveghere fiscala – ASF. Atunci, doua mari familii liberale s-au infruntat pe fata. Cel supranumit Unchiul- Dan Radu Rusanu, care l-a ajutat pe Crin Antonescu sa ajunga presedintele PNL, a fost arestat pentru abuz in serviciu. Rusanu este acuzat ca si-a folosit discretionar functia de presedinte ASF. Rusanu a fost ingropat de Daniel Tudor, alt liberal, eminenta cenusie din piata asigurarilor din Romania si seful clanului politic de la Buzau. O sa-i spunem “La grande famiglia PNL Buzau”.>>. Nu o spunem noi, o spunea realizatorul Silviu Manastire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings