ANI O FACE LATA!

Precum in alte cazuri

ANI O FACE LATA!

O simpla reclamatie trimisa unde trebuie a inceput sa faca valva la nivelul judetului. De la acea reclamatie, ANI, fata mare cu sapte fete, a emis un comunicat prin care spune ca primarul din Vernesti este incompatibil, desi acum este compatibil! Redam mai jos comunicatul ANI si o sa vedeti ca omul incompatibil este primarul compatibil care poate ataca incompatibilitatea si poate deveni dublu compatibil…

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al primaria vernestiincompatibilităţilor de către actualul primar din Verneşti, Daniel Năstase, pe vremea când era viceprimar. Potrivit juriştilor, acesta are la dispoziţie calea contestării deciziei ANI. În urma evaluărilor efectuate de ANI, s-a constatat faptul că Daniel Năstase s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 7 aprilie 2010, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Verneşti, Jud. Buzău, cât şi funcţia de administrator al S.C. Angelli Deea S.R.L., contrar legislaţiei privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. La data de 19 iunie 2008, Daniel Năstase a fost ales în funcţia de viceprimar al comunei Verneşti, pentru mandatul 2008 – 2012, iar în prezent exercită un mandat de primar. Potrivit comunicatului ANI, Daniel Năstase deţine calitatea de asociat unic şi administrator al S.C. Angelli Deea S.R.L. şi asociat al S.C. Rota 2000 S.R.L. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, „Funcţia de (…) viceprimar (…) este incompatibilă cu funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale (…)”. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. Cu siguranta, primarul Daniel Năstase  va contesta raportul ANI si va deveni dublu compatibil.

Oricum, asta este un exemplu mai mult decat clar privind compatibilitatea si incompatibilitatea unor alesi. ANI sa traiasca!

Titi Petre

Privacy Policy Settings