Anchetatorii au dat verdictul

CARMENCITA SI MARICICA, demise

In Spitalul Judetean problemele raman nerezolvate 

Comisia de disciplină constituită pentru anchetarea cazului copiilor legati de paturi la Spitalul Judetean Buzău a finalizat cercetarea copil_legat_de_patdisciplinară si administrativă. În baza documentelor cuprinse în dosarul de cercetare, măsurile si sanctiunile propuse de comisie si aprobate de managerul Spitalului sunt următoarele:

   Medicul sef de sectie Carmencita Matei si Maricica Gazdaru asistenta sefă din sectia de pediatrie vor fi destituite din functiile de conducere detinute.

Asistenta medicală si infirmiera de salon vor fi sanctionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni.

Pe parcursul cercetării au fost audiate si au dat note explicative în tedintele comisiei nouă asistente medicale, două îngrijitoare si două infirmiere care au fost de serviciu în ziua de 28 ianuarie, precum si asistenta sefă, medicul sef de sectie si alti doi medici.

În cazul unor persoane, s-a procedat la extinderea cercetărilor pentru clarificarea unor aspecte punctuale si a unor neclarităti si neconcordante în punctele de vedere exprimate initial de persoanele audiate.

Spitalul va emite deciziile corespunzătoare si le va comunica persoanelor sanctionate, conform prevederilor legale.

Odata cu finalizarea anchetei si aplicarea sanctiunilor, sa nu creada cineva ca s-au rezolvat problemele din Spitalul Judetean. Nici pe departe… Intreaga poveste ramane fara sfarsit  la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet. Pentru rezolvarea disfunctionalitatilor din spital trebuie doar sa privim involutia din ultimii 20 de ani. Cand privim aceste aspecte trebuie sa ne transpunem in pielea pacientului fara implicatii si speculatii politico-economice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings