Acuzatii grave: Ghiveciu și-ar fi falsificat declarațiile de avere

Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost trimis marți în judecată de Parchetul General, pentru că și-ar fi falsificat declarațiile de avere și de interese. In fapt, Marian Ghiveciu, fost membru PNL, dupa o serie de conflicte locale, dar si la nivel inalt, nu a mai prins niciun loc eligibil pe listele liberale si a fugit la PSD. Raposatul Ion Vasile l-a trimis sa se bata intr-un colegiu propice lui Ghiveciu, asa ca a batut tot. Din momentul plecarii de la liberali, intre Maria Ghiveciu si alti investitori locali s-au declansat lupte grele pentru suprematia la cateva hectare de teren din zona Hanul lui Tinta. Si dupa cum se vede luptele continua…
Dupa cum se stie, Ghiveciu a mai fost condamnat cu suspendare într-un alt dosar. El a candidat în 2008 pentru același loc de deputat cu actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu, și a câștigat alegerile cu 46,6% din voturi. Conform Parchetului General, în perioada în care a fost deputat (2008-2015), Marian Ghiveciu a depus, cu intenție, la diferite intervale de timp, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului. Rechizitoriul a fost înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție. Marian Ghiveciu era cercetat penal de DNA în 2008, când a câștigat mandatul de deputat din partea PSD, în fața lui Cătălin Predoiu. El a mai câștigat un mandat de deputat de Buzău și în 2012, dar și-a dat demisia din Parlament în septembrie 2015. Condamnat cu suspendare într-un dosar cu terenuri retrocedate În februarie 2016, el a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna buzoiană Merei. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005-2006, instigați de Marian Ghiveciu (administrator la mai multe firme la data comiterii faptelor), Dumitru Borcan – șef la compartimentul de cadastru al primăriei din Merei și Nicolae Costache – fost șef al OCPI Buzău și membru în Comisia județeană de retrocedare a terenurilor, au eliberat nelegal două titluri de proprietate unor persoane cărora nu aveau dreptul.
Terenurile aveau potențial imobiliar, deoarece erau situate în apropierea unui drumului european. Ulterior, persoanele care le-au dobândit nelegal i le-au vândut lui Marian Ghiveciu, valoarea de piață reală a acestora fiind de 3,25 milioane lei, potrivit DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings