A INCEPUT REGALUL FOLCLORIC DE LA BUZAU

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul aduce în atenția publicului urban tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor, atât din țară, cât și din străinătate, reunite într-un festival al multiculturalismului. Festivalul va dura patru zile și va începe cu o paradă tradițională. Pe scenă vor urca ansambluri renumite din Bulgaria, Columbia, Croația, Grecia, Serbia, Slovacia, Turcia și România. Fiecare dintre participanți va purta costume autentice reprezentative pentru țările din care vin.

Startul s-a  dat, marti, pe canicula de la  la ora 18.00, din fața Primăriei Buzău. Parada costumelor populare internaționale a defilat spre Centrul I.C.Brătianu, locatie  care a fost gazda unui show folcloric, de la ora 18.30. România va fi reprezentată de formația „Doina Bărăganului” din Ialomița, care are o vechime de peste șase decenii, urmând tradiția autentică a orchestrei „Bărăganul“. Câțiva dintre cei care vor evolua în aceste zile la Buzău au fost prezenți la o conferință de presă, organizată la Consiliul Județean Buzău.

Adevărata surpriza și elementul de noutate vine de la peste 10.000 de kilometri distanță, din Columbia, de unde au fost trimiși reprezentanți sub coordonarea lui Jorge Armando Naspucil Chaves, cunoscut dansator, antrenor și coregraf profesionist de peste Ocean.

El este și director, creator și formator al companiei artistice CreaDanza (2012) și profesor de dans la liceele armatei Pichincha. De asemenea, a lucrat ca trainer în școala de dans amenajată de Ministerul Culturii în Policarpa Nariño 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings