„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” ŞI „JOB SHADOW DAY” LA POLIŢIE

A doua zi din cadrul Programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a fost declarată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean BuzăuIMG_2644Ziua porţilor deschise”.

 În intervalul orar 09.00 – 13.00, aproximativ 1.300 de preşcolari şi elevi de la cămine, grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee din municipiul Buzău, însoţiţi de cadre didactice, au vizitat atelierele amenajate în curtea interioară a IPJ Buzău şi au putut observa de aproape o parte din tehnica folosită de poliţişti în activitatea de prevenire şi combatere a infracţionalităţii.

Punctele de atracţie au fost reprezentate de atelierul amenajat de poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic, dar şi de mult îndrăgiţii „câini poliţişti”.

 De asemenea, în sala mare a inspectoratului, preşcolarii şi elevii, grupaţi pe categorii de vârstă, au vizionat filme tematice şi spoturi cu caracter preventiv – educativ.

În aceeaşi zi, între orele 10.30 – 13.00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău s-a desfăşurat şi o activitate de promovare a profesiei de poliţist,în cadrul proiectului internaţional „Job Shadow Day” organizat de Junior Achievement România, iniţiat de coordonatorul judeţean al evenimentului din cadrul Colegiului Economic Buzău.

Activitatea are drept scop familiarizarea tinerei generaţii cu piaţa forţei de muncă, ajutându-i pe elevi să-şi identifice interesele şi aptitudinile, precum  şi modul în care pot să şi le valorifice, inclusiv în cadrul profesiei de poliţist.

Timp de aproximativ două ore şi jumătate, 30 de elevi din cadrul Liceului Teoretic „N. Iorga” Nehoiu şi Colegiului Economic Buzău au „stat în umbra” poliţiştilor din cadrul Serviciului Cabinet – Centrul Operaţional, Compartimentului

Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Serviciului Resurse Umane, după ce, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în Sala de Consiliu a inspectoratului, elevii au beneficiat de o prezentare a condiţiilor de recrutare şi admitere în şcolile M.A.I. şi de o prezentare generală a IPJ Buzău.

 

 

Privacy Policy Settings