ZI NEAGRA PENTRU INVATAMANTUL BUZOIAN

In aceasta dimineata au avut loc perchezitii la domiciliile unor profesori care au fost in comisii la BAC-ul din 2013 si 2014

  • Zeci de profesori au fost adusi la audieri de catre procurorii buzoieni

Nu cu mult timp in urma publicam un articol care se chemaO BOMBA STA SA EXPLODEZE IN INVATAMANTUL BUZOIAN”. La vremea respectiva anticipam ca un scandal de proportii pare sa acapareze invatamantul buzoian! Si totul a pornit de la un flagrant organizat in toamna anului trecut, flagrant despre care presa buzoiana a relatat pe larg. Este vorba de flagrantul organizat pentru inginerul Viorel Miritescu, ex- directorul Scolii de Arte si Meserii de la Vernesti, printre altele si instructor auto, cunoscut in Buzau ca fiind persoana care putea ,,rezolva” orice legat de anumite examene sau documente.  Inginerul ceruse spaga de la un absolvent de liceu care voia sa treaca si de  examenul de bacalaureat.

Lucrari la indigo

Organele de cercetare si-au continuat treaba luand la verificat toate lucrarile de bacalaureat de la Liceul Nenitescu. Rezultatele cercetarilor sunt infioratoare si vor zgudui din temelii invatamantul buzoian. Nu mai putin de 100 de lucrari au fost fraudate cu implicarea directa a membrilor comisiei. Lucrarile au fost luate acasa de catre membrii comisiei unde au fost refacute si depuse a doua zi. “Berbecii” de profesori n-au fost in stare sa faca lucrarile in asa fel incat sa fie diferite, multe dintre lucrari fiind trase la “indigo”, un fel de copy paste cu scris de mana de profesor. De mentionat ca erau luate acasa numai lucrarile care intruneau frazele, cuvintele ori insemnele codificate intre elev si profesor. Lucrarile de la Liceul Nenitescu au fost preluate de o comisie de la Liceul 7, institutie scolara care avea sarcina sa le stocheze si sa le tina sub cheie. Numai ca aici s-a continuat exodul lucrarilor si s-a amplificat fenomenul de frauda.

 

Perchezitii de 1 aprilie

In aceasta dimineata au avut loc perchezitii la domiciliile unor profesori care au fost in comisii la BAC-ul din 2013 si 2014. Perchezitii au mai avut loc si la trei licee din Buzau. Zeci de profesori au fost adusi la audieri de catre procurorii buzoieni si nu este exclus ca parte dintre ei sa primeasca Ordonanta de retinere. Surse autorizate din randul anchetatorilor sustin ca nu mai putin de cinci profesori renumiti din urbea noastra ar fi  implicati in fraudarea examenelor despre care facem vorbire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings