Vom intalni parscoveni fericiti!

Inchis la sfarsitul lunii aprilie 2010 printr-o hotarare ‘bolnava”, Spitalul din Parscov a trecut din stapan in parscov 1stapan, iar in ziua in care ministrul Nicolaescu urma sa paraseasca ministerul Sanatatii si-a pus ultima semnatura pe o decizie care i-a bucurat pe locuitorii din Parscov si alte 22.000 din comunele limitrofe. Astfel Spitalul din Parscov redevine ce a fost si ceva mai mult.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a vizitat, vineri, Spitalul din Pârscov, a cărui renovare va începe în perioada imediat următoare.

Spitalul din Pârscov, care va fi redeschis în primăvara acestui an, va avea cabinete de specialitate medicină internă, chirurgie generală, obstretică – ginecologie, pediatrie şi ORL, precum şi o sală de tratamente cu punct de recoltare probe biologice.

”Închiderea abuzivă a Spitalului din Pârscov a afectat mii de familii din cele zece localități arondate. Bătrâni, copii, oameni cu probleme, bolnavi cronici s-au văzut nevoiți ca pentru orice problemă, pentru orice fel de consult, să meargă la Buzău. Și vă dați seama cât de greu poate să fie pentru un bătrân, aflat deja în suferință, să ia rata și să meargă 40 de kilometric până la Buzău. Pur si simplu nu este cinstit!”, a declarat Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău.parscov 2

Spitalul va funcţiona sub forma unui centru de zi, cu 20 de paturi pentru adulţi şi pentru copii.
Spitalul din Pârscov avea arondate 10 localități (Pârscov, Măgura, Unguriu, Scorțoasa, Chilii, Cănești, Cozieni, Odăile, Bozioru, Brăești) cu o populație de aproximativ 22.000 de locuitori. Cel mai important este că toți acești buzoieni vor putea apela la serviciile medicale ale noului Centru, fără a mai fi nevoiți să vină la Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings