Vitezomanii din Buzau, arşi la buzunare

Poliţiştii buzoieni au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză în cadrul acţiunii SPEED ce s-a înscris în calendarul Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL).

Deoarece una din principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză sub cele două forme, nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni de prevenire şi de impunere a legii pentru reducerea evenimentelor care se produc din cauza vitezei.

În perioada 18 – 24 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.
Echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor au fost amplasate în sistem „cascadă”, în special în zonele unde s-au înregistrat cele mai mari valori de trafic.

 

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 1059 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere, dintre care 19 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara activităţilor.

 

De asemenea, poliţiştii au întocmit şi două dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Activităţile de pe raza judeţului Buzău s-au desfăşurat în conformitate cu acţiunea iniţiată la nivel naţionalde Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acţiunea s-a desfăşurat conform calendarului de activităţi al Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2014, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings