VINERI, PORTI DESCHISE LA COLEGIUL ECONOMIC

Vineri, 20 mai, în intervalul orar 10-13, Colegiul Economic Buzău organizează „Ziua porților deschise”, „un eveniment destinat tuturor celor care doresc să ne cunoască< la noi acasă>”, spun cadrele didactice acestei instituții de învățământ. Toți cei care doresc să treacă pragul colegiului buzoian aflat la centenar vor avea ocazia să participe la o altfel de lectură, la un târg al firmelor, la un concurs, să asiste la poveștile participanților implicați în proiecte europene, peste 30 care au fost derulate cu parteneri de prin toată Europa.

Astfel, „Biblioteca vie – invitație la o altfel de lectură” este o activitate în care participanții vor avea ocazia să întâlnească cu „cărți vii”, elevii Colegiului Economic. „Fiecare carte are o poveste despre specializările prezentate în oferta școlii noastre. Activitatea se va petrece la Sala 1. O altă activitate organizată la Colegiul Economic este intitulată sugestiv „Cu proiectele prin Europa – 30 de ani de parteneriate europene. Se va petrece la Sala 2, unde este amenajată o expoziție, unde se mai află și albume foto și video și unde vor fi spuse poveștile participanților și vor fi și prezentări ale coordonatorilor de proiecte. Vizitatorii vor avea ocazia să afle și despre proiectul „Centrul Cambridge – Ne pregătim să fim < future ready>”. Este vorba despre o activitate care se va petrece la Sala 3 și în care vor fi organizate ateliere de prezentare Cambridge English. Cei interesați se pot chiar testa pentru nivelul de engleză.

Cadrele didactice de la Economic au pus la cale și un concurs în Sala 4. Se numește MATCONT și este destinat liceelor cu profil economic. Va fi o prezentare a lucrărilor elevilor concurenți și se va realiza și premierea câștigătorilor. Cu această ocazie va fi lansată și o revistă denumită după numele competiției, Revista MatCont.

Elevii claselor a XI-a vor avea misiunea să își prezinte rezultatele activității lor în întreprinderile simulate, primii pași spre viitoarele afaceri de succes în cadrul „Târgului firmelor de exercițiu” , ce se va desfășura pe holul etajului 1.

Nu în ultimul rând, evenimentul este un bun prilej pentru Colegiul Economic Buzău pentru a marca cei 100 de ani de existență. „100 de ani de Economic – împreună din 1922. Experiență și tradiție. Profesorii și profesioniștii. Cum sărbătorim Centenarul”, este activitatea care se va realiza chiar în holul de la parterul liceului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings