UN AN PIERDUT PENTRU ELEVI

PSD, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, condamnă incapacitatea Coaliției de guvernare de a lua o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în unitățile de învățământ, ceea ce face ca școala să reînceapă în aceeași stare de confuzie în care se afla înainte de vacanță.

„După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”.

Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă al PSD transmis marți.

Anul școlar e compromis pentru ciclul primar

Totodată, PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul școlar a fost total compromis pentru această categorie de elevi. Președintele Marcel Ciolacu a transmis marți că guvernanții „abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi”.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că elevii revin astazi,miercuri, 5 mai, la școală după o vacanță de Paște de 4 săptămâni, cu excepția elevilor din clasele terminale, care se întorc la cursuri pe 10 mai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings