TROC: VICEPRIMAR vs SUBPREFECT ?

Subprefectul Lucian Foca și-a dat demisia din funcție, iar în locul său Viorica Dăncilă l-a numit subprefect pe Leonard Dimian, fost șef al Finanțelor de la Râmnicu Sărat, apoi, pana ieri, consilier la Direcția Generală a Finanțelor Publice Buzău.
Desigur, demisia este cu iz politic, ALDE Buzău reușind în cele din urmă să-și pună subprefect, post care aparține acestui partid prin algoritmul coaliției de guvernare.

Surse apropiate Palatului Parlamentului sustin ca numarul doi si numarul trei din statul roman au purtat mai multe discutii legat de modul in care conlucreaza coalitia PSD-ALDE la Buzau, in sensul ca in judetul nostru formatiunea condusa cu mult patos de Adrian Mocanu este singura opozanta politic. Pe langa postul de subprefect, tinerii  nelinistiti din ALDE Buzau, inca se zbat pentru inscaunarea consilierului Silviu Rosioru in postul de viceprimar. Cum pentru postul de subprefect jocurile de culise au durat aproape trei ani, ca sa nu mai existe un precedent si in Palatul Comunal condus de Constantin Toma, pesedistii le-au cadorist fotoliul din Casa Alba.

Este previzibil ce urmeaza in viitorul apropiat: generalul în rezervă Lucian Foca va promova in statul major al armatei romane,  Constantin Toma isi va impune propriul viceprimar, iar finantistul Leonard Dimian se va alatura navetistilor de Rm.Sarat, nu putini, aflati la conducerea unor deconcentrate cheie din judetul nostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings