TREI HOTI AU FOST BAGATI LA BECI

PUTEM DORMI LINISTITI ?

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă  au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale formate din trei bărbaţi din judeţul Constanţa, „specializaţi” în comiterea de furturi din apartamente şi case.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, au comis pe raza municipiului Buzău peste zecehoti furturi din locuinţe, folosind ca mod de operare dislocarea şi forţarea ferestrelor termopan-PVC, metodă aplicată în cazul caselor şi apartamentelor situate la parterul blocurilor. Prejudiciul total este de aproximativ 75.000 de lei.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul unei grupe a Serviciului pentru Acţiuni Speciale, luni dimineata au organizat prinderea suspecţilor când aceştia au venit în municipiul Buzău cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Autovehiculul a fost interceptat în trafic pe Bulevardul Unirii, în zona intersecţiei cu strada Transilvaniei, cei trei suspecţi, cu vârste între 25 şi 36 de ani, toţi din judeţul Constanţa, cunoscuţi cu antecedente penale, fiind conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău.

      Poliţiştii au găsit asupra suspecţilor şi în autovehicul 1550 euro, 110 dolari şi 978 de lei, mai multe telefoane mobile, două laptop-uri, un dispozitiv GPS, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şurubelniţe, un levier, un topor, două perechi de mănuşi şi alte bunuri, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cursul zilei de ieri, mai multe echipe din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla şi Mangalia, în urma activităţilor desfăşurate fiind găsite şi ridicate mai multe bunuri, în vederea stabilirii provenienţei.

Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi pentru complicitate la furt calificat, pe numele a doi dintre ei fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. Al treilea urmează a fi prezentat, în ziua de 6 februarie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings