TOTI CU MULTIPLE COMORBIDITATI

Cand te astepti mai putin, atunci apar necazurile in judetul nostru. Deocamdata, inca putem spune ca judetul Buzau se afla pe lista celor trei care nu au inregistrat niciun deces din cauza COVID-19. Nu stim pentru cat timp…pentru ca atunci cand nimeni nu se mai astepta a aparut CARANTINA din Posta, apoi cea de la Ramnicelu, pentru ca odata cu iesirea din  Starea de Urgenta sa intre domnu’ virus in Policlinica 23 August si, la o saptamana distanta, in Spitalul Judetean. Si nu oriunde, ci tocmai in salonul  in care erau persoane cu comorbiditati…

Conform DSP, iata care sunt cei patru:

          Cazul 105: pacient de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

DSP Buzău a declanșat ancheta epidmemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet. DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

În cadrul anchetei epidemiologice declanșate în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în data de 16.05.2020, au fost testate 6 cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, iar din totalul de 32 de pacienți testați, 3 au fost depistați pozitiv, astfel:

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings