TOMA SI BOC, SEFI PESTE ORASE

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a fost ales președinte executiv al Asociației Municipiilor din România. In urma votului primit din partea tuturor edililor municipiilor din România, lui Toma i-a fost atribuit mandatul pentru perioada 2020-2024. Constantin Toma va face echipă cu primarul orașului Cluj Napoca, Emil Boc, care a fost ales președinte al forului.

“Joi, 17 decembrie 2020, primarii celor 105 municipii din România, constituiți în Asociația Municipiilor din România, înființată încă din 1990, au ales forurile de conducere pentru perioada 2020 – 2024.
Sunt foarte onorat să vă informez că am fost votat Președinte Executiv, iar domnul Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, Președinte. Menționez că în perioada 2016 – 2020, funcția de Președinte Executiv a fost exercitată de domnul Ilie Bolojan, fostul primar al Oradei.
Dacă fiecare oraș mare se dezvoltă și țara se dezvoltă!
Asociația Municipiilor din România înseamnă aproape 50% din populația României și 70% din toată cifra de afaceri a statului.
Ca reprezentant al Buzăului în această organizație puternică, mă voi bate atât pentru dezvoltarea orașului nostru, dar și pentru dezvoltarea întregii țări” a menționat primarul Buzăului.

Având în vedere preocuparea constantă a autorităților publice locale pentru dezvoltarea comunităților municipale, Comitetul Director al AMR, a adoptat și următoarea rezoluție:

  1. Solicităm urgent partidelor parlamentare  să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării  unui candidat la funcția prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putinta, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.
  2. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii  valorii veniturilor bugetelor locale peste  nivelul anului 2020 .
  3. Având în vedere nevoia de a ajunge rapid la  un acord  între autoritățile locale și cele centrale privind următorul buget precum şi nevoia de predictibilitate şi continuitatea în finanțare, în beneficiul comunităților locale, solicităm Guvernului României invitarea  reprezentanților AMR, UNCJR, AOR și ACoR la discuții pe structura bugetului de stat  și instituirea unui cadru consultativ, din care să facă parte și experți ai structurilor asociative ale administrației publice locale.
  4. In contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 in termenul legal, solicitam Guvernului României analizarea oportunității adoptarii unei ordonanțe de urgență  prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021

 

Asociaţia Municipiilor din România reuneşte primarii tuturor oraşelor mari din ţară, la care se adaugă edilii-şefi ai Bucureştiului şi ai celor 6 sectoare ale Capitalei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings