SOTEU 2020 – Starea Uniunii 2020

Centrul de Informare Europeană  Buzău  a organizat  miercuri 16.09.2019, începând cu ora 10:00 (ora Roamniei), la sediul Centrului,  acțiunea de vizionarea împreună cu publicul larg a primului discurs  privind Starea Uniunii Europene, susținut de  președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen în fața plenului Parlamentului European de la Strasbourg.

În raportul prezentat, Ursula von der Leyen a prezentat soluțiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană, precum și ideile pentru conturarea viitorului UE.

Europa a devenit nucleul solidarității la nivel mondial astfel:

  • spitalele au primit și au tratat pacienți din alte țări;
  • statele membre s-au unit pentru a achiziționa echipamente;
  • echipe medicale mobile au fost trimise pe teren pentru a răspunde celor mai urgente nevoi;
  • peste 600 000 de cetățeni ai UE blocați în afara frontierelor Uniunii Europene au fost repatriați.

Despre viitorul Uniunii Europene, doamna Ursula van der Leyen a punctat  că se va pune accent pe  Noua generație UE, pe  protejarea vieților oamenilor și a bunurilor, pe construirea unui viitor europen verde,înființarea de claustere de inovații în universitați, pe investitii unde 8 miliarde de euro vor fi direcționați spre achiziționarea de super calculatiare, pe economia circulară, pe elaborarea unui standard verde înființarea unui cloud european pentru proteajarea datelor cetățenilor europeni.

Discursul a fost  urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European debatere care a fost continuată și la Centrul Europe direct Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings