SI EU SUNT IN TRAFIC!

În ultima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, poliţiştii buzoieni vor organiza o caravană a siguranţei rutiere, concursul „Boboceii siguranţei rutiere” şi acţiuni de conştientizare a participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

                   În ziua de 3 octombrie, începând cu ora 10.00, o caravană formată din autospeciale ale Serviciului Rutier şi o autoplatformă ce va transporta un autoturism avariat în urma unui accident de circulaţie se va deplasa pe cea mai intens circulată arteră ce străbate judeţul Buzău – DN2 E85, pe direcţia Buzău – Râmnicu Sărat.

Caravana va avea bannere cu sloganul „Alege Viaţa!” şi va staţiona pe raza localităţilor tranzitate, unde poliţiştii distribui localnicilor materiale cu recomandări preventive.

O altă activitate dedicată zilei care încheie „Săptămâna siguranţei rutiere” va avea loc la ora 11.00, la Galleria Mall, unde poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţiei municipiului Buzău – Biroul Rutier vor organiza concursul „Boboceii siguranţei rutiere”.

Zece grupe de preşcolari vor avea de trecut două probe, dintre care una teoretică ce va consta în recunoaşterea semnificaţiei indicatoarelor rutiere. În cadrul celei de-a doua probe, micii participanţi la trafic vor avea de parcurs un traseu într-un parc şcoală special amenajat, respectând regulile de circulaţie.

Începând cu ora 11.45, va fi organizată o acţiune de sensibilizare a conducătorilor auto, intitulată „Şi eu sunt în trafic!”, în cadrul căreia elevii ce fac parte din patrula şcolară a Şcolii Gimnaziale nr. 11 Buzău vor fi prezenţi, împreună cu profesorul coordonator şi poliţiştii rutieri, în zona trecerilor de pietoni din apropierea acestei unităţi de învăţământ

De asemenea, pe tot parcursul zilei, poliţişti din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurale vor desfăşura activităţi preventiv-educative în unităţi de învăţământ din judeţ.

Activităţile preventive vor fi completate de acţiuni de combatere a cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, ce vor fi desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings