SFERT DE ORA DECISIV PENTRU ANTIFRAUDA

Ceea ce se auzise inainte de concursul la Antifrauda,  s-a adeverit sambata. Asadar, inainte de organizarea concursului pentru antifraudadesemnarea celor mai buni si incoruptibili oamani din Romania, se zvonea ca din vechea garda de la Garda Financiara sa ramana pe functie doar 20 la suta. Si asta s-a intamplat.

Dintre cei 2.285 candidaţi înscrişi, iniţial, în concurs, 64,13% merg mai departe brat la brat pentru a lucra la Regionala Antifraudă Constanţa, Regionala in care este cuprins si judetul Buzau. Concursul pentru ocuparea celor 1.461 de posturi de execuţie din cadrul recent înfiinţatei Direcţii Generale Antifraudă Fiscală s-a încheiat. Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a dat publicităţii rezultatele, dupa interviu, ultima proba din concurs.

 

Pentru cei 2.285 de candidaţi rămaşi în cursa, interviul a fost inceputul sfarsitului. Mulţi dintre cei ce obţinuseră peste 70 de puncte la proba scrisă s-au împiedicat. Sfertul de ora de interviu a fost dramatic, iar trierea s-a facut dupa cum s-a dorit. Probabil, candidaţii picati nu au corespuns acelui model prestabilit, in ciuda faptului ca unii trecuseră cu brio de celelalte probe.

 

În fine, in urma concursului, doar 64,13% dintre posturile puse la bătaie au fost ocupate, ceea ce înseamnă că in curand se va organiza un nou concurs.

 

Dintre comisarii de la Buzau putem spune ca doi sunt la Bucuresti, unul la Constanta si unul la Parchet. Restul nu s-au prezentat la concurs ori au fost respinsi.

Concursul este, deja, istorie, dar o întrebare este firesc sa ne-o punem. Ce se vrea si cum s-a stabilit acel procent de 20 la suta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings