SECRETUL LUI ORLANDO…

În fruntea nou creatului Minister al Fondurilor Europene se află o echipă redutabilă, formată din ministrul Eugen Orlando teodoroviciTeodorovici, un veritabil expert în materie, care are o misiune crucială, atât în 2013, cât si în anii ce vor urma: să cheltuie cât mai mult din banii puși la dispoziţia României de Uniunea Europeană.

Ministrul Teodorovici și-a stabilit o ţintă clară pentru primul an al mandatului său, pe care o repetă la fiecare apariţie publică: 6,5 miliarde euro vor fi cheltuiţi în 2013, din fondurile europene alocate României. Ţintă extrem de ambiţioasă, dacă ne raportăm la cvasiesecul absorbţiei de fonduri europene din 2007 până azi.

Ales senator de Buzau pentru ca a fost sustinut de USL si nu pentru promisiunile facute in campanie, Teodorovici pare sa rupa tiparul trimisilor buzoieni in parlament din 1990 si pana astazi. Ceilalti au intrat in parlament pe promisiuni si n-au facut nimic din ce au promis, pe cand Orlando Teodorovici a intrat la gramada si pare sa iasa cu fruntea sus. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirea de ministru ca a si inceput demersurile pentru repunerea in functiune a podului de la Vadu Pasii. Proiectul este gata, urmeaza ca Orlando sa vina cu banii. Referitor la proiect, am putea spune ca este unul de exceptie si va surprinde placut atunci cand va fi dat publicitatii. Probabil ca este unul dintre cele mai interesante proiecte realizate de dr.ing. Viorel Constantinescu. De valoarea proiectului pentru podul de la Vadu Pasii a fost surprins, intr-un mod placut, si ministrul Teodorovici care vrea ca Viorel Constantinescu sa-i fie alaturi la Ministerul Fondurilor Europene. Dupa un timp de gandire, Viorel Constantinescu a acceptat sa faca parte din echipa ministeriala a lui Orlando Teodorovici, insa ex-senatorul buzoian tot incearca sa mai traga de timp si sa mai ramana la firma sa de pe Beldiceanu. Ministrul nu mai are rabdare si tot vine la Buzau crezand ca va pleca la Bucuresti cu Viorel Constantinescu. Asta se va intampla abia peste doua sau trei saptamani…

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings