SE USUREAZA DRUMUL SPRE RAI…

Zona Bisoca este una dintre cele mai pitoresti din Romania si poate din intreaga comunitate europeana Are tot cei trebuie si de plaiurile fantastice au ramas incantati toti cei care au reusit sa ajunga in zona. Bisoca are o istorie absolut interesanta, cu povesti, povestiri de toate felurile: „Bisoca – munte însemnat, pe hotarul între Buzău și Rm. Sărat; are 973 metri înălțime… Dintr-o coastă a sa : Piatra-Cățelei, este pârâiașul Peceneaga al cărui nume ne amintește de vechii Pecenegi sau Pacinați – popor migrator din familia popoarelor turcice, cari a trecut în migrațiune prin estul și sud-estul Europei… probabil că tribul Pecenegilor-Bisini să fi lăsat numele muntelui Bisoca, când au trecut pe aici în țara Oltului” (George Lahovari).

Este trist sa ai o zona extrem de frumoasa si sa nu poti ajunge la ea din cauza drumurilor de acces aproape impracticabile, cu groapa langa groapa si deasupra iarasi groapa. Ultimul asfalt s-a turnat prin anii 80 din vremurile trecute… iar dupa 90 a avut loc procesul de transhumanta padurilor spre zona de campie, proces care a despicat drumurile in patru…

Saptamana aceasta va intra in albumul cu amintirile frumoase ale zonei Bisoca, iar drumul spre RAI va fi mai usor, mai accesibil, fara masini rupte…dar trebuie sa mai asteptam 30 si ceva de luni.

La inceputul saptamanii a fost semnat contractul de punere in aplicare a proiectului  Modernizare DJ 204C Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – lim. Județ Vrancea. Valoare contract: 68.774.709,55 Lei fără TVA, iar durata de execuție 36 de luni, din care:   3 luni proiectare de la data emiterii ordinului de începere si  33 de luni execuție de lucrări de la data de începere.

Drumul, cu lungimea totala de 24,5 Km, va fi realizat de asocierea WFA IMPEX S.R.L. ( lider de asociere) si CDG INDOCONSTRUCT S.R.L.,    S.C. EURO PRIM BUILDING S.R.L., S.C. EURO CERAD INTERNATIONAL S.R.L.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings