RESTANTIERI…LA POLITIE

Administrator de bar, suspectat de delapidare            

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 35 de ani,politisti (1) din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de administrator al unui bar din municipiul Buzău, a însuşit şi folosit în interes contrar societăţii suma de 136.089 de lei, numerar existent în casieria societăţii, conform actelor de evidenţă contabilă tehnico-operative şi a balanţei de verificare de la sfârşitul lunii decembrie 2012, aspect rezultat în urma inspecţiei fiscale efectuate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Buzău în perioada 28 decembrie 2012 – 4 ianuarie a.c..

 Suma de bani constatată lipsă nu a fost ridicată în baza documentelor contabile prevăzute de legislaţia în vigoare, fiind cheltuită fără documente justificative legale.

De asemenea, la data inspecţiei fiscale, agentul economic înregistra restanţe de plată către bugetul consolidat al statului în valoare totală de 132.046 de lei (impozit pe profit T.V.A.).

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

 

 

A vrut sa dea cu flit controlului…

 

Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 60 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „refuz nejustificat al administratorului societăţii de a prezenta documentele legale în scopul împiedicării inspecţiei fiscale”, „reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, „sustragerea de la obligaţia privind plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj” şi „evaziune fiscală”.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect principal de activitate „fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”, a refuzat să se prezinte cu actele şi documentele contabile pe care le deţine pentru efectuarea inspecţiei fiscale generale, implicit pentru a participa la discuţia finală privind rezultatele controlului, deşi îi fusese comunicat că, începând cu data de 22 octombrie 2012, va face obiectul unei inspecţii fiscale generale.

În urma inspecţiei fiscale efectuate de către organele fiscale a rezultat faptul că societatea a calculat, a declarat, dar nu a vărsat la bugetul de stat, pentru perioada 1 ianuarie 2008 – 31 iulie 2011, obligaţii cu reţinere la sursă în sumă totală de 10.058 lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor s-a constatat că societatea nu a mai condus evidenţă financiar-contabilă şi nu a depus la organele fiscale raportările lunare, deconturile de T.V.A. şi declaraţiile fiscale începând cu anul 2010, documente cu regim fiscal fiind identificate la domiciliul administratorului în urma unei percheziţii domiciliare efectuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, societatea comercială respectivă s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale în sumă totală de 165.784 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Privacy Policy Settings