RAMNICUL SI-A PECETLUIT SOARTA

Astazi, la ora paranzului, la Rm Sarat, s-a semnat un Protocol de colaborare între Consiliul Județean Buzău și Primăria Municipiului Rm. Sărat. Semnatarii protocolului au fost Petre Emanoil Neagu, presedintele CJ Buzau si primarul de Ramnic Sorin Carjan.

Protocolul vizează acțiuni viitoare care să fie transpuse în proiecte pe care Consiliul Local Rm. Sărat să le pună în practică în folosul râmnicenilor. Primul și cel mai important punct al acestui acord este redeschiderea Spitalului Municipal din Râmnic  și externalizarea secțiilor de COVID, prin transformarea Spitalului CFR din Buzău în spital suport și mutarea aici a tuturor bolnavilor.

De asemenea, la Râmnicu Sărat va fi creat un centru de excelență, care va fi susținut financiar în parteneriat de către Primărie și Consiliul Județean, iar cultura și sportul râmnicean, care s-au dezvoltat mult în ultimii patru ani vor ocupa  un loc important în agenda celor două instituții. Un alt punct important al acestui acord, despre care a vorbit în cunoștință de cauză și Carmen Ichim, fost prefect și comisar șef al Gărzii de Mediu, este alocarea de fonduri pe care le va primi Administrația condusă de Sorin Cârjan pentru închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale, directivă a Uniunii Europene care acum nu poate fi susținută financiar din Bugetul Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings