PSD a îndreptat greşelile Opoziţiei şi creşte alocaţiile copiilor

După o săptămână de dezbateri, atât în comisiile reunite de buget finanțe din cele doua camere cât şi în plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţa de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului, am votat Legea Bugetului de Stat pe anul 2019, PL-x 26/2019, cu 275 voturi pentru, 122 împotrivă, 2 abțineri şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, PL-x 27/2019, cu 279 de voturi pentru şi 125 împotrivă. În acest context, parlamentarii arcului guvernamental au reuşit să vină în faţa românilor cu un proiect pe Legea Bugetului care a alocat în plus la investiții 15,4 miliarde lei faţă de 2018, din care 6 miliarde, merg direct la infrastructură de transport, la educație în plus 9,8 miliarde, iar la sănătate în plus 6 miliarde.

            Un amendament foarte important, la care sunt coinițiator, adoptat de către parlamentarii PSD, a fost: ”mai puţini bani la partidele politice, mai mulţi pentru educaţia copiilor“. PSD a fost singurul partid politic din Parlamentul României care a susţinut şi s-a zbătut pentru adoptarea acestui amendament, atât de necesar infrastructurii școlare.

În ceea ce priveşte creşterea alocaţiilor, amendamentul PNL a fost catalogat, în ședința de plen comun, drept “o glumă“ chiar și de colegii de la USR, deoarece a fost indicată o sursă de finanțare nelegală pentru aceste creșteri. Deci amendamentul PNL la Legea Bugetului era, în această situație, inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților, ţin să le mulţumesc tuturor colegilor din comisie, atât celor din arcul guvernamental cât și celor din opoziție, pentru efortul deosebit depus în această săptămână și în special tuturor parlamentarilor care au votat “PENTRU” la Legea bugetului de stat pe anul 2019 și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Deputat Sorin Lazăr

  16 februarie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings