PROIECTUL 306 RAMANE IN ASTEPTARE ?

Primăria Buzău organizează în data de 5 octombrie ora 11, în sala Stan Săraru din Palatul Comunal, şedinţa publică de dezbatere a Proiectului de hotărâre nr. 306 pentru aprobarea Regulamentului privind deţinerea şi creşterea animalelor de companie şi de fermă în municipiul Buzău, proiect de hotărâre cu caracter normativ.

 

Intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre sub titlul „Nu sunt de acord cu abuzurile! Animalele trebuie protejate”, deputatul Danut Pale, de profesie medic veterinar vine cu o serie de precizare care trebuie avute in vedere la completarea Regulamentului privind deţinerea şi creşterea animalelor de companie şi de fermă în municipiul Buzău.

In continuare prezentam comunicatul de presa.

Miercuri, 20 septembrie, au avut loc dezbateri generale în cadrul subcomisiei constituită pentru discutarea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților.

Ședința a fost condusă de deputatul de Buzău Dănuț Păle, care la începutul acestei sesiuni parlamentare a fost ales cu unanimitate de voturi vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură. Dezbaterile au constat în discutarea cu reprezentanți ai mai multor instituții guvernamentale și asociații care luptă pentru protecția animalelor pe marginea propunerilor de modificare a Legii 205/2004 făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. La elaborarea unei părți din aceste amendamente a contribuit în mod activ și deputatul Dănuț Păle a cărui profesie de bază este cea de medic veterinar.

Printre modificările propuse în timpul dezbaterii se află cea care privește faptul că nicio persoană nu are voie să rănească animale, până acum legea făcând referire doar la  persoana care deține cu orice titlu valabil, precum și orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul. O altă propunere interesantă este cea a completării articolului 6 din legea aflată în discuție cu interdicția de a provoca animalelor teamă puternică și de a le utiliza în acte de cerșetorie.

Având în vedere faptul că este medic veterinar nu doar pentru că a ales o simplă profesie, ci pentru că o consideră o vocație, ca iubitor de animale și apărător activ al acestora, Dănuț Păle a declarat în timpul dezbaterilor:

„Nu sunt de acord cu abuzurile! Animalele trebuie protejate. Instituțiile statului trebuie să își facă treaba în ceea ce privește aplicarea legii iar cetățenii trebuie să respecte prevederile acesteia.  Suntem în România anului 2017, trebuie să ne comportăm ca atare.”

În speța expusă de unul dintre participanții la dezbateri prin care se punea la îndoială respectarea legii pentru animalele din ferme și gospodării, cum ar fi caii utilizați pentru muncă, deputatul PSD de Buzău a dorit să puncteze faptul că există reglementări pentru fiecare specie în parte, că oferă același îndemn atât autorităților cât și cetățenilor, și că este necesară o strânsă colaborare în cadrul căreia prima categorie să informeze, iar cea de-a doua să se informeze.

Tot în cadrul dezbaterilor de miercuri, s-a amintit despre OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

„Această Ordonanță trebuie îmbunătățită și este un alt proiect pe care dorim să îl abordăm în viitor în cadrul Comisiei pentru agricultură, să îl discutăm și să vedem care sunt cele mai bune soluții pentru modificarea sa”.- Dănuț Păle

 

Dănuț Păle, deputat, circumscripția electorală nr.10 , Buzău

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings