Proiect esențial pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale!

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea cererilor de finanțare pentru investiții menite să reducă incidența infecțiilor nosocomiale în spitale. Pe lista obiectivelor selectate pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se află și Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Astfel, cea mai mare unitate medicală din Buzău va beneficia de o nouă investiție. Este vorba despre un proiect menit să reducă riscul pentru infecții nosocominale la nivelul Spitalului Județean Buzău, proiect apropat spre finanțare prin PNRR, în valoare totală de 38 milioane de euro, a anunțat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

„Spitalul Județean de Urgență Buzău va beneficia de o nouă investiție. Este un proiect aprobat spre finanțare prin PNRR – <Reducerea riscului de infecții nosocominale la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău> cu o valoare totală de 38 milioane de lei. Valoarea eligibilă a proiectului este de 35,3 milioane lei. Contribuția Județului Buzău este de aproximativ 2,7 milioane lei. Este un proiect esențial pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale!”, a fost mesajul transmis de Neagu pe pagina de Facebook.

Proiectul implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare. Printre acestea, se numără sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.

210 cereri de finanțare au fost depuse la Ministerul Sănătății de către unități medicale și unități administrativ teritoriale care au în subordine spitale pentru achiziționarea și dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. „Este un program nou prin care spitalele vor putea achiziționa echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecție a pacienților, vor putea reabilita și extinde laboratoarele de microbiologie în vederea diagnosticului rapid al infecțiilor, respectiv vor putea organiza saloane cu un singur pat pentru limitarea răspândirii bacteriilor între pacienți”, a declarat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings