Procurorul buzoian Nicolae Marin, adjunct la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit marţi, 4 iunie, pe procurorul Nicolae Marin în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în locul Adinei Florea.

Nicolae Marin a fost numit procuror în cadrul SIIJ începând cu data de 1 martie 2019. Marin Nicolae provine din secţia a II-a a DNA, secţia de investigare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Procurorul a fost unul dintre cei care au depus plângeri la Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, alături de Iorda Moraru şi Ţuluş, după episodul cu supunerea procurorilor din subordine la testul poligraf. După plecarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, Nicolae Marin a ocupat, timp de şase luni, funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti, înlocuindu-l în această funcţie pe Lucian Onea.

Adina Florea, actualul procuror-șef adjunct al structurii, s-a înscris în cursa pentru șefia SIIJ, după ce Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaţilor judecător al Curții Constituționale, pe un mandat de 9 ani, începând cu data de 15 iunie.

Procurorul Nicolae Marin a plecat de la Buzau la DNA Ploiesti de pe pozitia de sef birou Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie – Serviciul de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare – Biroul de combatere a infractiunilor care aduc prejudicii bugetului public, fiind numit in functie prin hotarare CSM in 2014.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings