PRIMARUL A SEMNAT!

Miercuri s-a lansat campania de semnături „Un milion pentru Unire” în județul Buzău. In cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în sala de festivități a Primăriei, au vorbit despre evenimentul istoric aflat in derulare, domnii George Simion, presedintele Actiunii 2012 si Emil Diaconita, reprezentantul comitetului de inititiva pentru judetul Buzau. La conferință a luat cuvântul și primarul Constantin Toma. „La 100 de ani după ce buzoianul Alexandru Marghiloman a semnat documentul Unirii Basarabiei cu România, în calitate de prim-ministru, îi invităm pe toți buzoienii să își amintească de înaintași și să semneze pentru Basarabia. Avem datoria să vorbim despre reîntregire națională, măcar în al 12-lea ceas. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne cunoscut ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Timișoara până la Cahul, așa că îi așteptăm și pe buzoieni să își reprezinte județul”, spune președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Primarul Constantin Toma a fost primul buzoian care a semnat pentru Basarabia. Buzoienii care doresc sa semneze pentru Basarabia vor gasi zone special amenajate in Piata Dacia si in zona Pietei Centrale, intrarea dinspre Parcul Sf.Ingeri. Prin toate cartierele municipiului, dar si prin judet se vor afla echipe de voluntari care strange semnaturi pentru Basarabia.

De asemenea, toți buzoienii sunt invitați să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba. Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings