Presedintele NEAGU… paseste pe drumul descentralizarii

Sedinta Consiliului judetean, cu convocare in ultima zi a lunii mai, are pe ordinea de zi un punct cu bataie lunga. Este vorba despre punctul 8” Aprobarea solicitării Consiliului Județean Buzău de trecere din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Județului Buzău a imobilelor aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, situate pe teritoriul județului Buzău”. In fapt, la solicitarea MTS, consilierii judeteni urmeaza sa voteze preluarea a doua tabere, Fisici si Arbanasi…iar ceea ce este mai interesant, pe lista de anexe figureaza si „Complex sportiv „Crang”, 1863 mp, compus din sala box, sala pregatire lupte, sala tenis, mini hotel, anexe. Anul darii in folosinta-1988. Administrator Clubul Sportiv Municipal Gloria.”

Daca este sa punem cap la cap originea si urmarile „punctului 8”, cu siguranta ajungem la concluzia ca reprezinta un semnal privind „subtiere” MTS, dar si un pas micut spre marea descentralizare.

Descentralizarea este ideea lui Liviu Dragnea. Aceasta a fost propusa in 2013 de liderul PSD, dar in ianuarie 2014 a fost blocata de Curtea Constitutionala, care a decis, cu unanimitae de voturi, ca legea pe care Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea era, in ansamblu, neconstitutionala. Pe de alta parte, legea descentralizarii a provocat o ruptura in fostul USL(PSD+PNL), recunoscuta oficial la finalul anului 2014. In noiembrie 2013, Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea pentru Legea descentralizarii.

 

Sa ne reamintim ca in sedinta din 25 aprilie 2013, consilierii judeteni au hotarat preluarea in administrare a taberelor Arbanasi, Fisici si Poiana Pinului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings