PRESEDINTELE NEAGU CALCA PE DRUMURI MODERNIZATE

Comuna Năeni (în trecut, și Năeni-Proșca) este formată din satele Fântânele, Fințești, Năeni (reședința), Proșca și Vârf. Comuna se află pe versantul sudic al dealului Istrița, în vestul județului. Ea este deservită de șoseaua județeană DJ205, care o leagă spre sud de șoseaua națională DN1B, care leagă Buzăul de Ploiești, și spre est de comunele Breaza, Pietroasele, Merei și Vernești.

La Fințești, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ104N, care duce spre vest în județul Prahova la Jugureni.

Poziţionarea deosebită a satului Fintesti, dar si a podgoriilor pe paralela 45 asigură obţinerea unor vinuri de calitate, evidenţiate prin savoare şi delicateţe, recunoscute pentru gustul bogat, complex şi catifelat. In ultimii ani, in zona s-au dezvoltat podgorii renumite  precum Domeniile Blaga, LacertA,  Crama Fintesti etc.

Si, sa nu uitam ca in centrul domeniului LacertA  se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale , mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.

Pe raza comunei Naeni se regasesc si cateva obiective turistice: Grotele din Epoca Pietrei-Satul Dacic-Tabara de Sculptura-Biserica dintr-o Piatra-Mormintele Tracice-Chilia lui Ambrosie.

Iata numai cateva motive pentru care drumurile din Naeni trebuie sa cadreze cu ce ne-a lasat atat natura, dar si istoria, iar reabilitarea DJ 205 Naeni –Fintesti nu este un moft ci o necesitate.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu a vizitat, miercuri, șantierul de lucru deschis pentru modernizarea DJ 205, care face legătura între localitățile Greceanca, Breaza, Năeni și Fințești.

„Lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere continuă în județul Buzău!Reabilitarea DJ 205 Năeni – Fințești continuă într-un ritm susținut! Cei 12 km de drum județean vin în completarea lucrărilor de consolidare realizate deja de Consiliul Județean Buzău”, a spus presedintele Neagu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings