PREMII PENTRU GENERATIA DE MAINE

De cinci ani, in Romania se aplica  FIRST® LEGO® League , un program dedicat copiilor si tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora in lumea fascinanta a stiintei si tehnologiei, prin intermediul unei abordari sportive. Obiectivele FIRST® LEGO® League sunt de a: entuziasma copiii si tinerii cu privire la stiinta si tehnologie, familiariza participantii cu ideea de spirit de echipa, incuraja copiii si tinerii sa rezolve sarcini complexe intr-un mod creativ.

La editia din acest an, incheiata pe data de 23 mai, concurentii buzoieni au castigat doua premii merituoase:

   Premiul pentru “Proiectul de inovare”, LOCUL I,

Echipa 2020 – WALL-E’S FRIENDS                             

de la  Scoala Gimnaziala Nr. 11 din Buzau,

Antrenor: Irina DRULEA

                             

                                                               

 

   Premiul pentru “Proiectarea robotului”,

          LOCUL I,

Echipa 2014 – Heart of RoBots     

de la Scoala Gimnaziala Nr. 11 Buzau

Antrenori: Ticuta IFTIME, Irina DRULEA

 

Astazi, la trei zile de la obtinerea  succesului la nivel national, castigatorii, 19 elevi si doi profesori coordonatori, insotiti de inspectorul scolar general, au fost invitatii presedintelui consiliului judetean, Petre Emanoil Neagu.  O intalnire emotionanta, o intalnire prin care elevii, sapte baieti de clasa a VIII-a si 12 “strengarite” de clasa a VI-a, au avut prilejul sa prezinte rezultatele muncii de luni de zile.

„Vă mulțumesc, dragi copii, pentru premiul câștigat și vă felicit pentru pasiunea voastră. Sunteți un exemplu de bună practică, în aceste vremuri de mare progres al științei, al tehnologiei. Noi, de la CJ Buzău, vă vom oferi un premiu de încurajare. Meritați! Sperăm ca și alți copii din Buzău să vă urmeze exemplul”, a spus presedintele Petre Emanoil Neagu. Mai mult, Consiliul Județean Buzău in semn de respect, a rasplatit munca și priceperea elevilor din cele două echipe și, pe lângă promovarea activității lor, le-au oferit un premiu de încurajare: câte 500 de lei pentru fiecare din cei 19 elevi, dar si pentru cele două profesoare coordonatoare Ticuța Iftime – profesor de fizica și Irina Drulea – profesor de matematica.

Emotionat a fost si Ionel Meiroșu, “generalul” de la ISJ Buzău: „Vă felicit pe voi, pe cadrele didactice și pe părinții voștri, care v-au susținut. E o triadă de succes. Eu vă încurajez să vă dezvoltați pasiunea pentru știință, aveți viitorul asigurat”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings