PORTI DESCHISE… LA POLITIE

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se alătură, şi în acest an, activităţilor derulate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul caini politistiprogramului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Astfel, în ziua de 2 aprilie a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău îşi va deschide porţile pentru elevii buzoieni care doresc să observe îndeaproape o parte din tehnica folosită de poliţişti în activitatea de combatere a infracţionalităţii.

În curtea inspectoratului vor fi amenajate câteva „ateliere”, unde vor fi expuse un laborator mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente, echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, autospeciale aflate în dotarea Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, inclusiv o motocicletă.

Nu vor lipsi nici îndrăgiţii „câini poliţişti”, atât de utili în activitatea de depistare a suspecţilor, precum şi în activitatea de patrulare, prindere şi imobilizare a infractorilor.

Pe tot parcursul vizitei la IPJ Buzău, copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, care le vor sta la dispoziţie pentru a le arăta autovehiculele şi a le răspunde la orice întrebări.

Activitatea se înscrie în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

 

Privacy Policy Settings