Popa, Coman si Mitica

Cum li s-ar deschide oamenilor ochii când unul le-ar zice: „Ia staţi, oameni buni! Voi plătiţi profesori care nici vă învaţă copiii, nici batalie-scaune2carte ştiu; plătiţi judecători nedrepţi şi administratori care vă fură, căci nici unuia dintr-înşii nu-i ajunge leafa. Şi aceştia vă ameţesc cu vorbe şi vă îmbată cu apă rece. Apoi ei toţi poruncesc şi nimeni n-ascultă. Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îşi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi înţolit. N-ar fi mai bine ca să stăpânească cei ce n-au nevoie de averile voastre, având pe ale lor proprii? Sau cel puţin oameni care, prin mintea lor bine aşezată, vă plătesc ce voi cheltuiţi cu dânşii? De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii, şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi.(Mihai Eminescu, din ciclul “Icoane vechi si icoane nouã”)

      Mare dreptate avea Mihai Eminescu prin 1877 cand publica un material din care mi-am permis sa va reamintesc numai cateva fraze. Cred ca acestea sunt de ajuns pentru a va convinge ca politicienii nostri nu au limite si odata prinsi pe o craca de partid se cred zmei si vor sa prinda tot pomul. Cam asta se-ntampla acum prin organizatiile de partid din urbea noastra.

Liniste este doar in zona liberala unde haturile sunt bine strunite si, de ce nu, oamenii au primit ce li s-a promis. Mai mult, intr-un mod deloc zgomotos, Cristi Bagiu, liderul liberalilor buzoieni a prins o functie inalta si in conducerea centrala a partidului.

La PSD, lucrurile nu sunt incurcate, desi unii vor sa para ca nori negri se abat asupra organizatiei judetene. Mai pe scurt fie spus, unii vor sa-l detroneze pe Boscodeala. Nu-i stim prea bine pe cei care vor sa intre cu tavalugul in PSD Buzau. Mai bine zis, chiar daca-i Mitica, Georgica sau Petrica, ii cunoastem si pe interior si pe exterior; ei nu se cunosc, nu-si cunosc limitele superioare pentru ca de cele inferioare au trecut demult timp.

La PP-DD, valurile se fac resimtite, dar corabia rezista. In urma cu cateva zile, senatorul Popa s-a dus la D.Diaconescu, a batut cu pumnul in masa si a zis:” Jos Dumitrascu”, „Jos Pele”, „Eu vreau sa conduc partidul la Buzau”. Celalalt parlamentar pp-dd-ist, repectiv deputatul Coman a incarcat un camion cu balast si arunca cu pietre in Vlase de la PC.  In fapt, cei doi parlamentari fara portofoliu, Popa si Coman, sunt impinsi din spate de parlamentarii  marii puteri pentru a accede la conducerea locala a celor doua formatiuni, apoi sa le faca jocul in schimbul acordarii unor functii prin ministere pentru apropiatii celor doi.

In sfarsit, Cezar Preda, alt parlamentar fara portofoliu, se ia la harta cu mai toti din PDL. Unii cred ca gura mare ii dauneaza sanatatii politice a lui Preda. Nu-i adevarat! Si de aceasta data Preda va iesi cu fata curata! Om trai si-l vom vedea pe Cezar pe functie inscaunat fie de Elena, fie de Blaga, fie de Monica. Oricare dintre cei trei va fi presedinte, Preda tot vice va fi…

Titi Petre

Privacy Policy Settings