Patru CANDIDATI si patru MESAJE

 

Patru  CANDIDATI si patru MESAJE

 

Va mai aduceti aminte de parlamentarele de acum patru ani? Tot judetul era plin de bannere, afise etc. Daca mergi spre Bucuresti, pe capitele cu fan din unele sate, inca mai vezi zambetul ranjitor al unora dintre candidati. Risipa de bani, multi fara documente, nu a facut altceva decat sa schimbe legislatia de campanie. In atari conditii,  participantii la alegerile din 11 decembrie au fost nevoiti să se adapteze noilor condiții legale care impun austeritate. Supriza cea mai mare este oferită de PSD. Considerat inert și greu de scos din tiparele lui, PSD a regândit strategia de comunicare electorală adaptată la noua realitate impusă de legislație, dar și de evoluția fără precedent a mediului online, în special a zonei de rețele sociale. Candidatii buzoieni fac o campanie de bun simt pe retelele de socializare, mesajele lor fiind strict la obiect. Iata cateva dintre ele

 

– Deputatul Marcel Ciolacu, liderul organizaţiei judeţene a PSD Buzău, candidat pe locul I pe lista pentru Camera Deputaţilor din partea social-democraţilor buzoieni, atacîndu-l pe liberalul Teodor Atanasiu, candidat pe locul I pentru Senat din partea PNL Buzău.” Domnule Atanasiu, în mai 2016, înainte de alegerile locale, aţi vorbit şi atunci de ‘marile’ performanţe pe care PNL Buzău sub atenta dumneavoastră comandă, le va avea. Mai jos, aveţi înregistrarea. Rezultatele: aţi pierdut categoric în muncipiul Buzău, aţi pierdut preşedinţia CJ şi aţi reuşit să câştigaţi 8 primării din 87. Dacă PSD ar fi aşa cum îl descrieţi de ce oamenii votează PSD, iar PNL sub conducerea dumneavoastră are performanţe mediocre? Poate după aceste alegeri veţi înţelege de ce buzoienii nu vă doresc, domnule Atanasiu.”

 

Lucian Romascanu, candidat pe primul loc la Senat. Atunci când inițiem proiecte pentru România sau pentru bunăstarea județului Buzău, avem o obligatie morală față de cei care ne-au crescut, cei care au construit România de astăzi. Bunicii și părinții noștri trebuie să primească o atenție importantă din partea noastră, a tuturor, mai ales cand vedem lunar cuponul lor de pensie. O parte importantă a programului PSD îi vizează. PSD propune creșterea punctului de pensie de la 871,1 lei în prezent la 1400 lei. O altă măsură care îi vizează pe pensionarii nostri este cea privind pensia minimă, PSD propunând o majorare cu 60% a cuantumului acesteia. Protejarea categoriilor sociale vulnerabile rămâne o prioritate pentru noi.

 

 

 

Ing.Ionela Viorela Dobrică, preşedinte TSD Buzău şi candidat pe locul 3 pe lista judeţeană a PSD pentru Camera Deputaţilor, şi-a expus şi ea, gîndurile electorale pe contul său de Facebook. „Dintotdeauna, oamenii s-au împărțit în două categorii: cei buni şi cei mai puțini buni. Pe unii îi iubeşti, alţii merită dispreţul tău sincer. Cum să-i deosebeşti, când răuvoitorii parodiază bunăvoinţa, pungaşii fac pe oneştii şi nepricepuţii îşi pun mască de tehnocraţi?Pare complicat, dar e atât de simplu. Trebuie doar să deschizi ochii. Unii au mărit veniturile românilor cu 25%, alţii le-au tăiat tot cu atât. Unii propun şi votează o creştere a salariilor dascălilor şi medicilor cu 15%, ceilalţi se ascund prin birouri. Faptele le stau în gât, dar gura le e plină de promisiuni. Fapte şi vorbe, buni şi mai puțin buni. Având cu ce să faci comparație, nu mai este atât de greu să faci diferența! În guvernarea Ponta, PSD a crescut salariul minim. Același lucru ni l-am propus și în următorii 4 ani: salariu crescut de la 1250 lei la 1750 lei.”

 

Sebastian Radu, fost viceprimar, actualmente consilier personal al primarului municipiului Buzău, a publicat pe Facebook o parte din discursul său electoral. „Guvernele de dreapta au adus scădere economică, tăieri de pensii și salarii cu minus, somaj, săracie. Bunăstarea trebuie să se regasească in dezvoltarea firmelor românești, în menținerea capitalului autohton în țară și, cel mai important, în buzunarele românilor. În perioada guvernării PSD, am demostrat că putem scădea TVA-ul la 20%, iar la alimente același TVA a fost micșorat la 9%. A fost mereu încurajat mediul de afaceri, am scăzut dividendele de la 16% la 5%, iar CAS-ul a scăzut cu 5%. Pentru prima dată, după foarte multi ani, guvernarea PSD a reușit ca numărul de angajați să depășească numărul de pensionari. Alegerile nu sunt despre bătălia între partide. Alegerile sunt despre români și despre bunăstarea lor”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings