O STRADA DIN BUZAU, SUB OCUPATIE… STRAINA!

Municipiul Buzau nu mai este in totalitate al buzoienilor. Profitand de naivitatea unor institutii zica-se de stat, baietii destepti nu se sfiesc sa ocupe cate o portiune din municipiu. Fara bani, fara acte, fara…fara, ca doar e la moda. Culmea este ca ocupatia s-a facut in timp,in mod tacit, fara scandal, iar cei care trebuie sa vada, tac de li s-au inclestat falcile.

Daca eu opresc masina intr-un loc aflat sub incidenta semnului de “oprire interzisa”, in urmatoarele minute trebuie sa fiu pregatit pentru semnarea procesului-verbal de contraventie. In schimb, altii stau cu anii si nimeni nu-i vede. Sincer sa fiu, nu am nimic de castigat daca un nene X este sau nu amendat. Cred ca interesul general este sa traim intr-un oras in care, cu toate ca este saracit, sa avem un dram de respect unul pentru altul. Problema este ca pentru unii, respectul lipseste si profita de naivitatea si pasivitatea celor care sunt platiti pentru a conferi un dram de ordine in acest municipiu.

In Buzau exista mai multe strazi aflate sub ocupatie. Astazi, ne vom referi doar la strada INDEPENDENTEI. Asadar, Independentei nu mai este accesibila cetateanului de rand. Portiunea cuprinsa intre Tudor Vladimirescu si Ostrovului este ocupata de taximetristi, de marfa si calatori (cel putin acestia platesc niste taxe la primarie-nu toti) si de afaceristii din perimetrul respectiv. Portiunea dintre strada Ostrovului si str.Col.Buzoianu apartine in totalitate pietarilor. Dube peste dube au devenit depozite pe patru roti pentru  legume si fructe. Fiecare centimtru de strada este ocupat, non-stop, de depozite ad-hoc. De platit nu plateste nimeni pentru ca undeva exista un aparat de taxat aflat sub protectie, in sensul ca tot timpul este oblojit cu ambalaje din carton. Culmea este ca aparatul de taxat este amplasat in fata unei custi de paza…  Proverbul cu paza buna… se aplica de minune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings