O NOUA EXPOZITIE SEMNATA CATALIN NEGOITA

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează la Galeriile de Artă Buzău, expoziția personală de pictură intitulată ,,FEL ȘI CHIP” (Platforma celor care vor Democrație!), semnată de Catălin Negoiță.
Vernisajul va avea loc, miercuri, 18 octombrie 2023, ora 15:30
Cătălin Negoiță, de profesie economist, coordonator al echipei de producție și vânzări la firma buzoiană Constam Metal, este prezent cu trei lucrări plastice în expoziția de la Galeriile de Artă, deschisă publicului buzoian până în data de 12 februarie. A lucrat la firme mari, în top 100 mondial, până să se întoarcă în Buzău și să-și descopere pasiunea pentru pictură. Este absolvent al Colegiului ,,B.P. Hasdeu” și apoi al ASE din Capitală. După absolvirea studiilor superioare a lucrat câte doi ani la companii din Brașov și București, în marketing și contabilitate. Din 2000 până în 2013 a lucrat la firma Lafarge Ciment ca și contabil șef, apoi în management și vânzări, iar în perioada 2010-2013 a fost director național în vânzări. În perioada 2013-2016 a fost director național de vânzări pentru firma Rigips România, parte a grupului Saint Gobain. Din 2016 lucrează la firma buzoiană Constam și, în timpul liber, pictează atât de mult încât în ultimii ani a reușit câteva expoziții personale și a fost prezent și în expoziții colective cum este aceasta de la Galeriile de Artă.
Pasiunea a pornit de la portrete, spune pictorul, pe care a început să le schițeze în timpul unei ședințe plictisitoare de la muncă. „Eu am lucrat pentru companii mari până să vin la Buzău și acum sunt într-o companie în care fac lucruri interesante. La un moment dat, într-o ședință, mă plictiseam și încercam să schițez un portret. Astfel, pot spune că pasiunea plecat de la portrete. Am lucrat doi ani de zile doar desen, fără să pun mâna pe pensulă și culori. Având o fire competitivă și dorind să fac lucrurile până la capăt, dintr-un hobby care poate fi abandonat la o lună, două, trei, a devenit o pasiune care a prins contur. Oamenii mi-au dat feedback și lucrurile s-au legat. Am început să fac achiziții de materiale, pentru că și tehnicile sunt foarte multe, doream să lucrez cu toate. Aici (la expoziția de la Galerii) sunt lucrări în ulei, sunt pânze de bumbac și rame de lemn. Mi le întind singur. Materialele sunt din Rusia, de la Sankt Petersburg (cunoscut și ca Petrograd), șasiurile de la Chișinău, iar pânza o iau din București de la un furnizor mare, care are o varietate mare de pânză și mă bucur că m-a luat și pe mine în seamă”, spune pictorul Cătălin Negoiță.