NUMAI PENTRU JUDETUL BUZAU, 101 PROIECTE FINANTATE PRIN PROGRAMUL NAȚIONAL DE INVESTIȚII” ANGHEL SALIGNY”

Cererile de finanțare depuse de administrațiile publice din județul Buzău prin Programul Național de Investiții « Anghel Saligny» au fost aprobate astăzi-15 iulie 2022. Este vorba de un număr de 101 obiective de investiții în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei. Consiliul Judetean Buzău alături de alte 85 de unități administrative teritoriale vor beneficia de aceste fonduri pentru lucrări de înființare, extindere apă și canalizare, reabilitare și modernizare drumuri si poduri.
“Așa cum am mai spus dezvoltarea județului Buzău, dar și a fiecărei comunități în parte, indiferent de culoarea politică reprezintă prioritatea mea. Mă bucur că avem primari implicați care doresc să beneficieze de cât mai multe proiecte finanțate atat prin Programele Naționale, dar și prin fonduri europene nerambursabile“ a precizat Petre-Emanoil Neagu, Președintele ConsiliuluiJudețean Buzau.
Consiliul Județean Buzău va beneficia prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny “ de o finanțare în valoare de 140.000.000 lei (28 mil de Euro) pentru « Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși » „ Astazi unul dintre cele mai importante drumuri pentru România nu numai pentru judetul Buzau a intrat oficial intr-un program de reabilitare complet. Este prima investiție semnificativă făcută în Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului, un proiect de o importanta deosebita pentru comunitate. La finalul lucrărilor, accesul la unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Buzău – Vulcanii Noroioși se va face in conditii optime. Astfel, zona primeste un important sprijin pentru dezvoltarea turismului si se adaugă efortului constant al Consiliului Județean Buzau de a dezvolta infrastructura rutieră in zonele cu potential turistic ridicat“ a declarant Petre- Emanoil Neagu,presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings