NU RATATI EXPOZITIA DIN HOLUL CONSILIULUI JUDETEAN

Marti, in holul salii Consiliul Judetean, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau a deschis expozitia

DSC01492

„Traditie si Credinta”. Expozitia, extrem de interesanta, cuprinde lucrari ale sculptorilor Petru Tofan, Ioan Vasile, Dragos Poterasu, Georgiana Istratoiu, Adrian Istratoiu si Aurel Cojanu, lucrari ale pictorilor Radita Dinu, Marian Neagu, Felicia Moldoveanu si Elena Covaci. Mai sunt prezentate lucrari de arta populara realizate de Adela Petre si Amalia Papazisu, dar si aranjamente pascale realizate de Roxana Cretu, Gabriela Balan si Elena Mihalache. Punctul forte din expozitie este reprezentat de cele 400 de oua incondeiate de Ioana Matei, Maricica Diaconu, Marioara Trif, Ionela Grama, Palatul Copiilor Buzau, Scoala Gimnaziala Merei, Dana Voicu si Elena Gramer. Meritul organizarii acestei expozitii, de punere in valoare a traditiilor autohtone si in special a pastratorilor de traditii, revine lui Adrian Petre, directorul Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau.

Printre cei prezenti la deschidere s-a aflat si Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau din a carui

DSC01486

declaratie spicuim:” Sărbătorile Pascale reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un moment de mare însemnătate. Este perioada în care petrecem mai mult timp cu familia și când ne aducem aminte de tradițiile pe care le-am moștenit de la părinții și bunicii noștri.

Cred că fiecare dintre noi asista, în copilărie, la încondeiatul ouălor sau la frământatul cozonacilor, iar acele amintiri sunt printre cele mai dragi, mai ales că ne aduc aminte de bunici.

Din păcate însă, aceste momente par a fi din ce în ce mai rare pentru copiii noștri, mai ales pentru cei care nu mai au bunici la țară. De aceea, încercăm să păstrăm aceste tradiții prin intermediul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, din cadrul Consiliului Județean.

Mă bucur să văd meșteri populari care împărtășesc copiilor din experiența și talentul lor. Mă bucur că și copiii sunt foarte interesați de păstrarea tradițiilor și meșteșugurilor populare, cele care ne definesc pe noi ca popor.

În încheiere, vreau să urez tuturor buzoienilor Sărbători fericite, pe care să le petreacă alături de familie și prieteni, cu înțelegere și liniște!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings