N-AU INVATAT NIMIC!

Titi Petre

  In ziua in care s-a depus ultima candidatura pentru asaltul la Primaria Buzau, in Alarma Buzoiana am publicat o analiza cu titlul START LA PESCUIREA MINUNATA. In materialul la care fac referire, am prezentat rezultatele de la alegerile din 2016, am facut vorbire despre candidatii din 2020, am prezentat bune si chestiuni de pe care sa le aiba in vedere, iar la parte dintre ei le-am am avut inspiratia sa public inclusiv procentele ce le vor aduce „elogii” in acest an…si componenta noului consiliu local municipal. Reamintesc, asta se intampla in data de 27 august, cu o luna inainte de scrutin.

 La vremea respectiva, conform informatiilor venite la redactie, singurul care a facut analiza pe text a fost candidatul Constantin Toma. Restul candidatilor n-au avut nicio reactie. Ori staful nu le-a adus la cunostinta, ori i-a durut drept in fund…si s-au multumit cu tablorile „fardate” cu care voiau sa cucereasca Buzaul. Rezultatele sunt cunoscute si, asa cum era de asteptat, unii lideri de formatiuni politice au inceput sa-si prezinte demisiile. Cristi Romanescu, presedintele PNL Buzau, a fost cel care a deschis lista demisionarilor.

In cele ce urmeaza, voi reda parte din materialul publicat in data de 27 august. Articolul integral poate fi citit in Alarma Buzoiana.

„Alegerile locale vor ave loc in data de 27 septembrie, in calendarul crestin ortodox fiind bifata Duminica a XVIII-a dupa Rusalii, dar si ziua cand se predica Pescuirea Minunata.

Inainte de a  purcede pe balta cu voturi, sa ne reamintim ce s-a intamplat in urma cu patru ani si doua(trei) luni,ziua  de 5 iunie, fara pandemie, cand pe listele de vot erau inscrisi 114.276 de buzoieni, iar la vot s-au prezentat doar 37,08%.

Acestia au fost candidatii la functia de primar in municipiul Buzau si rezultatele obtinute in 2016:

1.Constantin Toma –PSD -16.637(41,49%)

2.Ovidiu Anghel-PNL- 7.210(17,98%),

3.Constantin Ionescu –independent -5.509(13,74%),

4.Ion Viorel –PSRo -2.232(5,56%)”

Ce spuneam despre candidati:

Ion Viorel- ALDE. Actualul viceprimar al municipiului Buzău Ion Viorel este cel care va fi candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului. In mandatul trecut, Viorel Ion a candidat din partea PSRo, dupa ce facuse poze de campanie cu PER Buzau. Cele 5,56 procente obtinute atunci i-au pus pe masa un mandat de consilier local si, din acest an, un măndăţel de viceprimar. Activitatea desfasurata ca viceprimar nu avea cum sa se faca auzita in plina pandemie. Despre rezultatele si performantele sportive de necontestat ale vicelui Ion Viorel nu-si are rostul sa mai facem vorbire. Ion Viorel a performat si cu o famile frumoasa alaturi de care a avut parte numai de satisfactii. Cat despre scrutinul de peste o luna, este greu de spus ce se va intampla, pentru ca aripa bataioasa, vocala si furtunoasa a partidului a migrat spre alte formatiuni. In ALDE a ramas parca aripa mutuala ceeace nu-l ajuta prea mult pe candidatul Ion Viorel si alaturi de doi trei nume de consilieri…va avea o victorie la noua Glorie.

 

Adrian Zoican-PNL. Jos palaria fata de doctorul Zoican, fata de activitatea de la UPU si…jos palaria pentru viitorul consilier local Adrian Zoican. Va avea mult de munca si la municipiu. Atat si nimic mai mult pentru ca nu-l ajuta partidul. Nici in al 12-lea ceas, echipa liberala buzoiana nu si-a gasit cadenta. A fost macinata de interese, de lipsa inducerii politicii liberale, bazandu-se in principal pe liberalii de la centru. Mai mult, s-a vazut de cata atentie s-au bucurat din partea conducerii centrale. S-a dat prea mult frau liber liberalismului, iar asta costa. Daca nu-si revine in perioada imediat urmatoare, PNL Buzau, la alegeri, scorul obtinut poate fi cel mai rusinos din istoria liberala buzoiana.

 Constantin Florescu-P.M.P. Fostul judecator si actual avocat, imediat dupa lansarea in curtea lui Marghiloman, a fost singurul candidat din Romania care s-a bucurat de publicitate gratuita absolut pe toate canalele media. N-a stiut cum sa profite de mana care i-a fost intinsa, asa ca ramane doar candidatul „prieten la catarama” cu Tomita, dar si candidatul care are pe lista doar nume aducatoare de voturi. Nu cred ca va ramane nici macar consilier dupa alegerile din 27 septembrie.

 

Constantin Ionescu-Pro Romania. In urma cu doi ani daca-i spuneai lui Bebe Ionescu ca nu va candida din partea PNL Buzau, cu siguranta ca-ti taia apa de la robinet. La ora actuala Constantin Ionescu este candidatul cu cea mai mare experienta in administratia locala, avand la activ un post de viceprimar (2004-2008), post adjudecat dupa ce Florina Stoian a fost convinsa sa renunte de Preda Cezar, fost lider PD . Au urmat mandatele de consilier din 2008-2012, 2012-2016 si 2016-20120. In ultimul mandat a iesit consilier independent dupa ce, pe ultimii metri, a fost inlocuit de Ovidiu Anghel. Daca Ionescu nu ar fi parasit PNL-ul si ar fi ramas in cursa alaturi de Ovidiu Anghel, liberalii buzoieni ar fi putut obtine cel mai frumos scor obtinut vreodata de urmasii Bratienilor de la Buzau. Acum, Constantin Ionescu se avanta in lupta din partea PRO Romania. Interesant de vazut daca domnul Ionescu va trage echipa dupa el sau echipa-l va trage pe Ionescu…

Constantin Toma-PSD . Cu ajutorul celorlalte formatiuni politice, actualul primar poate marsa linistit catre un nou mandat. Situatia nu-i este pe plac dat fiind faptul ca Toma este un tip bataios, iar acum nu are adversar in lupta. Asta pentru ca, desi au avut patru ani la dispozitie sa scoata in fata candidati cu profil de invingator, partidele adormite vor …privi inapoi cu manie. Pentru ca, la cei 61 de ani, Constantin Toma ii va bate pe ceilalti opt inclusiv la maraton…

Aceasta este varianta cea mai scurta si cea mai putin suparatoare pentru cei nouă care plecat-au in lupta pentru Buzau. Cat despre rezultatele finale care vor fi mai mult decat dezamagitoare pentru multi dintre cei noua, ne abtinem, din bun simt, sa prezentam cifrele din sondaje… De cele spuse, o sa va convingeti pe 30 septembrie, dupa contabilizarea tuturor voturilor din municipiu.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings