Movila Banului, ramane comuna unde hotii fac legea

 

Nu cred ca gresim daca sustinem, iarasi, ca Movila Banului ramane comuna unde hotii fac legea. Si nu de acum, ci de ani buni. Am prezentat situatia furturilor de la inceputul anului 2013, apoi un an mai tarziu. Sa spunem ca in 2015 s-a simtit o usoara ameliorare, pentru ca 2016 sa fie o repetare a lui 2013. Numai ca la nivel mai mare, in sensul ca pe langa casele taranilor, hotii au trecut la praduirea agentilor economici care-si desfasoara activitatea pe raza comunei. Privind statistic, in fiecare luna hotii dau lovitura la cate o societate agricola. Ultima spargere a fost in noaptea de miercuri spre joi cand, dintr-o societate agricola au fost sustrase bunuri a caror valoare se apropie de 15.000 de euro.

In urma cu cateva zile, prezentam situatia de la Costesti, comuna vecina cu Movila Banului. Atata tupeu au avut hotii care au actionat la Costesti incat au furat din gospodaria unui actual candidat la Primarie si din societatea comerciala a altui candidat la aceeasi Primarie.

Situatia din zona este extrem de delicata, oamenii traiesc sub teroarea hotilor, iar gospodariile si societatile agricole ori comerciale sunt tot timpul sub semnul incertitudinii infractionale.

Cei de facut ? Cand am prezentat situatia de la Costesti am facut referire la un amanunt comun, banuiesc, la toate cazurile. Referirea este valabila si pentru Movila Banului. Nu ar fi deloc de neluat in seama un aspect legat de martorii care participa la cercetarea spargerilor. S-ar putea sa gresesc, dar ponturile legate de cercetari si mersul anchetelor au un punct de plecare. Si aici s-ar putea sa fie acea zvacnire care ar putea sa conduca la depistarea hotilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings